Cum merg afacerile antreprenorilor politici aflaţi la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
om afaceri inchisoare

Fie că au făcut bani din afaceri cu statul în perioada anilor '90 ori mai târziu sau pur şi simplu şi-au însuşit averi necuvenite, după cum i-au acuzat procurorii, majoritatea miliardarilor de „carton“ din România au fost ajunşi din urmă de propriile „afaceri“, la puşcărie.

În alte cazuri s-a ajuns aici pentru că nu şi-au plătit taxele şi au acumulat datorii uriaşe fără să aibă cel mai mic gând să plătească. Aici sunt doar exemple dintr-o listă mult mai lungă de oameni de afaceri care s-au crezut intangibili, dar care acum pun presiune pe guvernanţi să renoveze puşcăriile.

Ovidiu Tender

Ovidiu Tender a fost condamnat, la începutul acestei luni, la 12 ani şi 7 luni de închisoare, alături de Marian Iancu, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani. Omul de afaceri controlează Grupul Energetic Tender, care desfăşoară activităţi în energie, petrol şi gaze, prospecţiuni geologice, infrastructură rutieră, imobiliare, agricultură, turism şi aviaţie, prin Vulcan Bucureşti, FECNE, Nuclearmontaj şi Upruc CTR.

La rândul său, Grupul Energetic Tender face parte din grupul Tender SA, care mai conţine companiile Jetran Air, FAM Farm, Eurostrade, Eurobeton, Esparom, compania de construcţii SIRD Timişoara şi producătorul de materiale de construcţii Talc Dolomita Hunedoara şi compania de construcţii siderurgice Hunedoara - ICSH. Iată evoluţia celor mai importante:

afaceri tender

Vezi pe wall-street.ro cum merg afacerile lui Dan Voiculescu, Marian Iancu, Dan Diaconescu, Gruia Stoica, Ioan Niculae Dorin Cocoş şi Nelu Iordache  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite