Cum arată prima „autostradă nemţească” din România, care face legătura cu Podul Prieteniei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intenţia era ca traficul să fie deschis până la finalul anului, înaintea termenului contractual din aprilie 2022.
Intenţia era ca traficul să fie deschis până la finalul anului, înaintea termenului contractual din aprilie 2022.

Un nou drum expres se construieşte lângă Giurgiu, o şosea nouă care ocoleşte oraşul şi ajunge direct în vama cu Bulgaria.

Intenţia era ca traficul să fie deschis până la finalul anului, înaintea termenului contractual din aprilie 2022, notează Hotnews. Noi imagini de pe şantier arată stadiul fizic destul de avansat al lucrărilor, dar pun totuşi sub semnul îndoielii o eventuală deschidere a traficului în acest an. Drumul vine cu o noutate: sistemul rigid alcătuit din beton, turnat automat cu finisoare speciale.

Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Scrioşteanu declara recent după o vizită pe şantier că drumul de legătură DN5 - Podul Prieteniei, un proiect de 5,72 km lungime, profil 2x2 cu parapet median va fi „prima „autostradă nemţească” din România”, făcând aluzie la tehnologia folosită pentru aşternerea betonului.

„Utilajele care lucrează la acest drum au fost aduse direct din Germania, pentru prima dată în România. Cu ajutorul lor, se toarnă până la 1.300 de mc de beton pe zi. Până acum s-au turnat 13.500, dintre cei aproximativ 33.700 de mc ai drumului”, spunea Scrioşteanu.

Deşi până nu demult autorităţile de la Transporturi au tot spus că finalizarea şi deschiderea traficului ar putea avea loc până la finalul anului, mult înaintea termenului contractual de aprilie 2022, şansele ca acest lucru să se întâmple sunt din ce în ce mai mici.

Şi Asociaţia Pro Infrastructura se arăta sceptică într-o poziţie publicată pe 20 octombrie.

„Finisajele, racordurile cu structurile, zona gropii de gunoi şi elementele de siguranţă rutieră ar putea fi terminate abia în ultimele zile din an, cu mari eforturi şi noroc de vreme bună”, nota API.

Drum de legătură DN5 - Vama Giurgiu

Lungime: 5,72 km

Constructor: PORR Construct

Valoare: 107 mil lei. fără TVA

Contract semnat în: 19.11.2019 (proiectare şi execuţie)

Lucrări începute: 21 octombrie 2020

Termen contractual: Q2 2022

Finalizare posibilă: Q4 2021

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite