Autostrada de Centură Bucureşti Nord: A fost anunţată compania câştigătoare pentru proiectarea şi execuţia primului lot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
centura Bucuresti, Foto: Facebook
centura Bucuresti, Foto: Facebook

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, din nou, un câştigător pentru primul lot al Autostrăzii de Centură Bucuresti Nord, după soluţionarea contestaţiilor.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, este vorba de asocierea condusă de italienii de la Impresa Pizzarotti. Acest constructor mai lucrează şi pe lotul 1 din Autostrada Sebeş - Turda (A10).

„Joi, 21.10.2021, a fost desemnat câstigătorul contractului „Proiectare şi Execuţie Autostrada de Centura Bucureşti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 1: km 2+500-km 20+000". Ofertantul desemnat câstigător este Asocierea Impresa Pizzarotti& C SpA Italia S.p.A.- RETTER Projectmanagement.”, au transmis şi reprezentanţii CNAIR.

Potrivit acestora, valoarea contractului este de 815.075.249,74 lei fără TVA.

Durata contractului este 34 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 22 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie este de 10 ani.

„Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.”, menţionează sursa citată.

Conform datelor transmise de secretarul de stat, primul lot al traseului din Nordul Autostrăzii Bucureştiului, se află între A1 şi DN1, de la Dragomireşti la Corbeanca şi are o lungime de 17,5 km. 

„Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Autostrăzii de Centură Bucureşti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 1: km 2+500-km 20+000, iar preţul este de 815 milioane de lei, fără TVA.”, a transmis oficialul.

Este a treia încercare pentru semnarea contractului pentru primul lot după ce, CNAIR îi desemnase de două ori pe turcii de la Nurol drept câştigători, dar nu s-a mai ajuns la atribuire din cauza contestaţiilor.

Care este situaţia pe celelalte loturi

Reprezentantul Ministerului Transporturilor a amintit şi de celelalte loturi ale Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord. Despre lotul II A0 Nord, sursa citată a transmis că, la data de 17 mai 2021 a fost semnat contractul cu asocierea de firme româneşti care a câştigat licitaţia, respectiv Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB – Tehnostrade, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la 16 august 2021. 

„Lucrarea se află în perioada de proiectare. Este vorba despre 19 km de autostradă, între DN1 Corbeanca şi DN2 Afumaţi, unde vor fi construite 2 noduri rutiere şi 10 poduri şi pasaje. Contractul are o valoare de 831,9 milioane lei, fără TVA.”, a transmis Ionel scrioşteanu.

În ceea ce priveşte lotul III al A0 Nord,  acesta a transmis că acest sector de autostradă se află între DN2 şi DN3 şi trece prin localităţile ilfovene Afumaţi, Găneasa şi Pantelimon, iar 

câştigător este Nurol Insaat Ve Ticaret A.S.

„Lungimea lotului III este de 8,6 kilometri, valoarea contractului fiind de 466 milioane de lei, fătă TVA. Au fost depuse 7 contestaţii la CNSC. Curtea de Apel a decis reevaluarea ofertelor.

Se estimează emiterea raportului procedurii (reevaluarea) în prima jumătate a lunii noiembrie 2021.”, a transmis Ionel Scrioşteanu.

Despre lotul IV al A0 Nord, oficialul a precizat că, la data de 18 august 2020 a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie. Este vorba despre tronsonul aflat între DN3 şi A2 (Pantelimon - A2), cu o lungime de 4,47 km, unde câştigător este Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade, cu preţul de 312,6 milioane de lei.

„În prezent se elaborează Studiul de Evaluare Adecvată (SEA), având în vedere că au fost realizate obiectivele strategice pentru lacul şi pădurea Cernica (arie protejată). Ulterior acestei proceduri de revizuire a Acordului de Mediu, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor.”, a transmis reprezentantul Ministerului Transporturilor, precizând că pe tot amplasamentul A0 Nord au fost realizate exproprierile pe culuarul de bază.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite