Crescătorii de animale îşi vor primi subvenţiile începând cu data de 25 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii vor începe să primească subvenţiile pentru animale din 25 mai, însă ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a subliniat că sumele pot să ajungă şi la 500 de euro pe cap de vacă.

Pentru fermierii care deţin doar animale, plăţile vor începe din 25 mai, cu întârziere faţă de anii anteriori.

Însă România va avea subvenţii mai mari, chiar aproape 500 de euro pe cap de vacă la sprijinul cuplat în zootehnie, a anunţat ministrul Achim Irimescu.

Acesta a precizat că o altă veste bună pentru fermieri se referă la accesul pe păşuni pentru asociaţiile şi cooperativele constituite cu „bune intenţii“, nu doar pentru accesarea fondurilor europene.
 
„Iniţial, conform unei interpretări pe fermierul activ, am vrut să scoatem accesul pe păşuni al asociaţiilor şi cooperativelor, iar, ulterior, am studiat mai pe îndelete ce se întâmplă şi am ajuns la concluzia că vom permite accesul în continuare, pentru că este nevoie de acele cooperative constituite cu bune intenţii", a precizat ministrul.

Conform anunţurilor făcute de MADR, pentru sectorul vegetal, plata subvenţiilor va începe pe 8 aprilie. Termenul limită pentru finalizarea plăţilor, conform regulamentelor europene, este 30 iunie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite