Confederaţie: Proiectele care vin în sprijinul românilor din Diaspora sunt ignorate, în timp ce banii de la bugetul statului se dau pe promovarea iei

0
0

Confederaţia Naţională a Antreprenorilor Mici şi Mijlocii (CAPIMED) România acuză Ministerul Românilor de Pretutindeni că banii de la bugetul ţării care ar trebui să le fie destinaţi românilor din Diapora se duc spre orice alţi români de pretutindeni, mai puţin către românii din Diaspora care chiar au probleme reale.

CAPIMED România denunţă activitatea Ministerului Românilor de Pretutindeni, „pentru lipsa totală de interes în legătură cu românii care au nevoie de ajutorul real al statului român şi nici măcar nu sunt pe o listă de aşteptare“. „Românii din Diaspora nu ies în stradă pentru că aşa le dictează Soroş, ci pentru că sunt ignoraţi total de statul român, de zeci de ani“, susţine Confederaţia.

Aceasta transmite că românii din Diaspora ies în stradă pentru că banii de la bugetul ţării care ar trebui să le fie destinaţi se duc spre orice alţi români de pretutindeni, mai puţin către românii din Diaspora care chiar au probleme reale.

Banii merg pe promovarea iei şi pe evenimente

„Românii din Diaspora ştiu să citească pe internet şi văd că ministerul care ar trebui să-i reprezinte a dat, anul acesta, două treimi din buget pentru pretinse acţiuni culturale în Republica Moldova, dar n-a ajutat cu nimic sclavii români din Italia, Spania sau alte ţări europene. Românii din Diaspora nu înţeleg de ce proiectele care sunt concepute pentru a veni în sprijinul lor real sunt ignorate de mai mulţi ani, de mai multe guverne, în timp ce banii de la bugetul statului se dau pe evenimente precum Expo Milano (3,5 milioane de euro în 2015) şi pentru promovarea iei româneşti, în timp ce sute de cetăţeni români sunt lipsiţi de apărare în ţări străine, iar statul român nu face nimic pentru ei“, transmite Confederaţia.

Confederaţia CAPIMED România mai arată că „nu este unul dintre ONG-urile finanţate de Soroş, nici de statul român, nici de altă structură mai mult sau mai puţin obscură, nu are legături cu partidele politice şi tocmai de aceea a fost întotdeauna respinsă, atunci când a depus proiecte pentru a ajuta în mod real românii din Italia“. Confederaţia CAPIMED România salută iniţiativa legislativă prin care se vor scoate de la finanţare, de pe lista de interes naţional, ONG-urile care au legături cu partidele politice, dar nu crede că acest lucru chiar se va întâmpla, iar dovada este chiar pe  site-ul oficial al Ministerului Românilor de Pretutindeni, „unde se poate vedea foarte clar cum statul aplică întotdeauna criterii discreţionare pentru finanţare, în funcţie de orice altceva, mai puţin în funcţie de valoarea pe care o poate aduce în mod real un proiect finanţat de la bugetul statului“.

Nu se ştie pe ce criterii sunt distribuiţi banii

„Mai mult, se poate vedea foarte clar cum Ministerul Românilor de Pretutindeni nu publică nişte criterii clare şi nici date limită pentru analizarea proiectelor depuse, dar apar, din când în când, proiecte în derulare, a căror transparenţă nu este respectată. Mai exact, din lista de proiecte depuse pentru Diaspora se poate vedea foarte clar cum nu se dau răspunsurile într-un anumit interval de timp, însă banii de la buget sunt distribuiţi, nu se ştie pe ce criterii, către anumite asociaţii, în timp ce ştirile despre românii omorâţi cu bestialitate sau abuzaţi în străinătate au devenit o normalitate a ultimelor 12 luni. Ultimul caz care a cutremurat opinia publică – nu şi pe reprezentanţii Ministerului Românilor de Pretutindeni – este cel al româncei legate cu lanţuri timp de zece ani, care a fost violată în mod repetat în Italia şi a scăpat săptămâna trecută din mâinile celui care a sechestrat-o“, acuză CAPIMED.

Confederaţia CAPIMED România mai susţine că a depus proiecte pentru a ajuta acest tip de cazuri disperate, dar niciodată nu a primit răspuns pozitiv de la statul român. „Aceste cazuri – care sunt sute, poate chiar mii în Sicilia – nu au nevoie nici de ia tradiţională, nici de manele, nici de cozonaci, nici de flyere, pentru că oamenii sechestraţi şi violaţi, bătuţi cu bestialitate şi omorâţi pe câmpurile pe care lucrează ca sclavi nu au cum să intre nici în posesia flyerelor prin care statul român se preface că-i informează (şi care nici măcar nu există!), nici nu au de ce să se bucure de festivităţile kitsch de milioane de euro, organizate de statul român în numele lor“, arată Confederaţia. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri