Conducerea Raiffeisen clarifică: Plecarea din România nu este o opţiune. Nici vorbă de exit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât conducerea grupului Raiffeisen Bank International (RBI), cât şi cea a Raiffeisen Bank România susţin că banca nu va pleca din România.

„Plecarea din România nu este o opţiune pentru noi. Când am spus de re-evaluare ne-am referit la o posibilă redimensionare a businessului”, a declarat pentru Bloomberg Johann Strobl, CEO al Raiffeisen Bank International, potrivit Hotnews.

Precizările lui Strobl vin după ce, miercuri dimineaţă, el a afirmat, într-o conferinţă internaţională, că „va trebui să reevaluăm operaţiunile din România”, sugerând că acest lucru se va întâmpla din cauza taxei pe activele bancare, al cărei impact „încă nu poate fi determinat”.

Şi Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank România, a clarificat pentru profit.ro că nu se pune problema dacă banca rămâne sau nu în România. „Eu nu pot să comentez comunicările făcute de acţionarul meu în Raportul Grupului, dar cu siguranţă ştiu, pentru că mi s-a zis foarte clar, că nu se pune problema dacă rămânem în România. Nici vorbă de exit!”, a spus el.

Raiffeisen Bank International (RBI) deţine 8,97 miliarde de euro, sau aproximativ 6% din activele sale în România. În România, Raiffeisen Bank este o bancă universală care deserveşte aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 5.600 de companii. Reţeaua băncii în România numără 451 de unităţi, peste 1.000 de ATM-uri, aproximativ 19.000 de EPOS-uri şi 189 de MFM (automate multifuncţionale).

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite