Comisia Europeană a dat undă verde vânzării Alpha Bank România

0
Publicat:

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, preluarea controlului exclusiv asupra Alpha Bank Romania S.A. de către UniCredit S.p.A. din Italia.

Alpha Bank
Comisia Europeană a aprobat preluarea Alpha Bank Romania S.A. de către UniCredit S.p.A. din Italia

Tranzacția se referă în principal la diverse servicii bancare și financiare din România, cum ar fi serviciile bancare pentru persoane fizice și juridice, serviciile de piață financiară și alte servicii financiare.

Comisia a concluzionat că tranzacția notificată nu ar ridica probleme de concurență, date fiind pozițiile de piață limitate ale societăților care rezultă din tranzacția propusă. Tranzacția notificată a fost examinată în temeiul procedurii simplificate de analiză a concentrărilor economice.

În luna octombrie a anului trecut, Unicredit anunța că fuzionează cu Alpha Bank România S.A., urmând a crea a treia bancă ca mărime de pe piața locală, cu o cotă de piață combinată de 12% din punct de vedere total active.

Fuziunea va reuni două francize cu adevărat complementare, ambele cu istorii lungi, relații și expertiză în această țară cu creștere economică importantă. În special, pozițiile existente ale UniCredit Bank și Alpha Bank atât în segmentul corporativ, cât și în cel de retail le vor crește în viitor poziția comună.

Această tranzacție permite UniCredit să-și sporească prezența în România, o țară cheie pentru amprenta sa geografică, consolidându-și și mai mult nu numai angajamentul local, ci și pe cel față de regiunea mai largă, Europa Centrală și de Est, în ansamblu.

Clienții băncilor unite vor beneficia de acces la o gamă de servicii și produse de cea mai bună calitate prin intermediul fabricilor de produse globale ale UniCredit, precum și de termenii și condițiile benefice de la partenerii lor care fac parte din această tranzacție.

Banca nou creată va fi bine poziționată pentru a crea noi oportunități de creștere. Aceasta va sprijini angajamentul UniCredit față de clienții săi și comunitățile în care operează, precum și extinderea potențialului pentru angajații săi și ai Alpha Bank prin accesul la 14 piețe.

Ambele părți vor asigura continuitate și o calitate înaltă a serviciilor clienților și angajaților lor pe parcursul perioadei de tranziție, concentrându-se pe stabilitate și transparență pe măsură ce procesul de fuziune progresează.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite