Unicredit fuzionează cu Alpha Bank în România. Ce trebuie să știe clienții celor două bănci

0
Publicat:

UniCredit Bank S.A. fuzionează cu Alpha Bank România S.A., urmând a crea a treia bancă ca mărime de pe piața locală, cu o cotă de piață combinată de 12% din punct de vedere total active.

Sediu al Unicredit
UniCredit Bank S.A. fuzionează cu Alpha Bank România S.A

Fuziunea va reuni două francize cu adevărat complementare, ambele cu istorii lungi, relații și expertiză în această țară cu creștere economică importantă. În special, pozițiile existente ale UniCredit Bank și Alpha Bank atât în segmentul corporativ, cât și în cel de retail le vor crește în viitor poziția comună.

Această tranzacție permite UniCredit să-și sporească prezența în România, o țară cheie pentru amprenta sa geografică, consolidându-și și mai mult nu numai angajamentul local, ci și pe cel față de regiunea mai largă, Europa Centrală și de Est, în ansamblu.

Clienții băncilor unite vor beneficia de acces la o gamă de servicii și produse de cea mai bună calitate prin intermediul fabricilor de produse globale ale UniCredit, precum și de termenii și condițiile benefice de la partenerii lor care fac parte din această tranzacție.

Banca nou creată va fi bine poziționată pentru a crea noi oportunități de creștere. Aceasta va sprijini angajamentul UniCredit față de clienții săi și comunitățile în care operează, precum și extinderea potențialului pentru angajații săi și ai Alpha Bank prin accesul la 14 piețe.

Ambele părți vor asigura continuitate și o calitate înaltă a serviciilor clienților și angajaților lor pe parcursul perioadei de tranziție, concentrându-se pe stabilitate și transparență pe măsură ce procesul de fuziune progresează.

Andrea Orcel, CEO UniCredit Group, a declarat: „Aceasta este prima achiziție pe care UniCredit o face în 15 ani, semnalând potențialul inerent pe care noi, ca business, îl vedem în România și în regiunea Europa Centrală si de Est. Este semnificativă oportunitatea oferită de această fuziune nu doar clienților noștri, actuali și viitori, ci și angajaților ambelor instituții. Sunt încântat că aceste două echipe se vor uni și știu că vor lucra mai mult în sinergie decât ar fi fost posibil separat.

Această achiziție este o dovadă a angajamentului UniCredit față de creșterea calității și a excelenței fabricilor noastre de produse, ca să nu mai vorbim de transformarea prin care UniCredit a trecut în ultimii doi ani. A atrage un partener de acest calibru și a conveni asupra unui angajament ca acesta ar fi fost de neconceput pentru vechiul UniCredit și sunt încrezător că acesta este începutul unei povești de succes pentru această bancă din regiunea Europa Centrală si de Est.”

Perfectarea tranzacției este așteptată în 2024, sub rezerva finalizării unui proces de due diligence, a obținerii aprobărilor corporative pentru fuziune și a tuturor aprobărilor și acordurilor de reglementare necesare, inclusiv în materie de concurența. La finalizare, este de așteptat Alpha Bank să dețină 9,9% din capitalul social al entității combinate și să primească o contravaloare în numerar de 300 milioane euro. Componenta de numerar rămâne supusă ajustărilor post due diligence legate de calitatea activelor, dacă este cazul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite