Codul Fiscal a fost promulgat de către preşedintele Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Iohannis trimisese anterior Codul Fiscal în Parlament pentru rediscutare din cauza îngrijorărilor privind deficitul
Preşedintele Iohannis trimisese anterior Codul Fiscal în Parlament pentru rediscutare din cauza îngrijorărilor privind deficitul

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat noul Cod Fiscal, şeful statului declarându-se mulţumit de modul în care a decurs dezbaterea publică.

Principalele amendamente la Codul Fiscal vizează reducerea cotei TVA de la 24% la 20% începând de la 1 ianuarie 2016 şi de la 20% la 19% începând de la 1 ianuarie 2017. Tot din 2017 urmează să fie eliminată şi taxa pe stâlp de 1% din valoarea activelor, cu excepţia sectorului agricol, care beneficiază de o eliminare încă din 2016. Eliminarea supraaccizei la carburanţi se va face tot din 2017, ca şi micşorarea impozitului pe dividende de la 16% la 5%. 

În fine, în varianta modificată a Codului Fiscal a fost reintrodusă prevederea potrivit căreia consiliile locale au posibilitatea de a majora cu până la 500% a impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite, acesta aplicându-se de la 1 ianuarie 2016.

Anterior, Iohannis a retrimis în Parlament proiectul noului Cod Fiscal, deoarece ar fi avut un impact prea mare asupra bugetului.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite