CNADNR a reuşit deblocarea contractului de execuţie a tronsonului Suplacu de Barcău – Borş de pe Autostrada Transilvania

0
0
Lucrările suspendate aproape cinci ani la autostrada Transilvania vor fi reluate
Lucrările suspendate aproape cinci ani la autostrada Transilvania vor fi reluate

Lucrările de finalizare a tronsonului de 60 de kilometri dintre Suplacu de Barcău şi Borş vor începe la 1 martie 2016, după ce contractul a fost blocat aproape un an.

Această porţiune de autostradă este atribuită asocierii Corsan Corviam Construccion Spania-Consinit-Road Consulting şi Via Design. Potrivit Digi 24, contractul a stat blocat aproape un an din cauza neînţelegerilor apărute între firmele din consorţiu.

Lucrările aveau termen de execuţie 24 de luni de la demararea contractului, anul trecut. Surse apropiate proiectului au declarat pentru Digi 24 că o porţiune de 10 kilometri, din cei 60 ai întregului traseu, ar putea fi deschişi anul acesta, iar de anul viitor restul.

Tronsonul Suplacu de Barcău – Borş a fost executat de compania Bechtel în proporţie de 50%, până în 2011, când a suspendat lucrările. Pentru a continua autostrada, CNADNR a lansat o noua licitaţie şi a desemnat un nou executant.

Din cauza perioadei mari în care lucrările au fost oprite, mare parte din loturile executate au început să se degradeze, iar o parte a materialelor au fost furate. Valoarea contractului pentru încheierea lucrărilor este de 701 milioane de lei, fără TVA.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri