Ciucă: Impactul bugetar al pachetului de măsuri economice pregătit de Guvern este de 3,4% din PIB

0
0
Nicolae Ciuca FOTO Facebook Guvernul Ciuca
Nicolae Ciuca FOTO Facebook Guvernul Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că impactul pachetului de măsuri economice pregătite de Guvern este de 3,4% din PIB, până acum. Potrivit premierului, Comisia Europeană este de acord cu „flexibilizarea a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020”, pentru a putea acoperi din costurile măsurilor.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că impactul bugetar al măsurilor de ajutor pentru economie, discutate în coaliţie  până acum, este de aproximativ 3,4% din PIB.

„Tocmai de aceea nu ne grăbim să anunţăm pachetul de măsuri, pentru că dorim să corelăm efortul bugetar naţional cu Comisia Europeană. S-a discutat şi cu Comisia Europeană. Este de acord să existe o flexibilizare a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020”, a mai explicat premierul, arătând că „au fost transmise datele referitoare la o primă disponibilizare. Cert este că acea sumă poate să crească în funcţie de onestitatea noastră şi modul în care reuşim să identificăm cu adevărat acele proiecte care nu vor fi finalizate”, a mai afirmat Ciucă.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite