Cîţu: Este o criză atipică. Suntem gata să venim cu noi măsuri, în funcţie de impactul în economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO gov.ro
Florin Cîţu FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat joi că măsurile pe care Guvernul le ia poate nu sunt perfecte, dar explicaţia este că este o criză atipică, iar autorităţile sunt gata să vină cu noi măsuri imediat.

„Este o criză atipică, o criză economică care se suprapune crizei de sănătate. Nu există lecţii pe care să le fi avut din trecut. Putem să ne inspirăm din crizele trecute, dar nu ştim dacă totul va funcţiona. Măsurile pe care le luăm poate că nu sunt perfecte, dar suntem gata să venim cu măsuri noi imediat, în funcţie de cum vedem impactul în economie”, a declarat Cîţu.

El a spus că Guvernul a adoptat două măsuri care au un obiectiv important, acela de a menţine capacitatea de producţie şi salariaţii pregătiţi pentru perioada imediat următoare stării de urgenţă.

„Vrem să fie gata economia să poată să pornească imediat. Dacă eşti IMM şi ai fost afectat, ai acces la finanţare. A doua este aceea care se referă la şomaj tehnic, dacă eşti companie afectată de starea de urgenţă şi decizi că vrei să trimiţi angajaţii în şomaj. Cele două măsuri merg împreună pentru a menţine capacitatea de producţie în economie. Sunt măsuri similare cu cele pe care le-au luat alte state”, a precizat el.

Ministrul Finanţelor a transmis că acest pachet reprezintă un efort de 2% din Produsul Intern Brut.

„Vom returna TVA-ul către companii foarte rapid, este vorba de o injecţie de aproape 10 miliarde lei în martie şi aprilie, pentru că companiile au nevoie de lichidităţi să plătească facturi şi angajaţi. Vom face tot ce ţine de noi pentru a reduce impactul în economie”, a completat el.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite