Circulația feroviară Budapesta-Viena, închisă 21 de zile. CFR Călători restituie contravaloarea biletelor

0
Publicat:

Ca urmare a avizărilor primire de la administrația feroviară ungară MAV START, în perioada 27 octombrie-17noiembbrie, circulația feroviară pe ruta Budapesta-Viena va fi închisă, din cauza lucrărilor la linia ferată Budapesta - Tatabánya. 

Gara Budapesta
Ciruclația feroviară Budapesa-Viena, închisă pentru 3 săptămâni Foto: Shutterstock

Autoritatea feroviară ungară a transmis călătorilor că pentru a prinde conexiunea din Budapesta la trenul internațional IR 143 Viena – Budapesta – Cluj Napoca, pasagerii sunt rugați să aibă în vedere plecarea din stația Viena cu 2 ore mai devreme. Pasagerii trenului IR 146 Cluj Napoca – Budapesta – Viena, care au ca destinație finală stația Viena, vor avea în vedere că vor sosi cu 2 ore mai târziu.

În plus, CFR Călători menționează că trenul internațional Dacia 12348 (346) /12347 (347) București Nord – Budapesta – Viena și retur, va fi limitat la stația Budapest Keleti și tot de acolo va pleca spre România. Pentru a prinde conexiunea din Budapesta la trenul internațional Dacia 12347, pasagerii care călătoresc dinspre Viena sunt rugați să aibă în vedere plecarea din stația Viena cu două ore mai devreme.

Pentru călătoriile cu trenurile internaționale Dacia IR 12348/12347 și Transilvania IR 146/143, în perioada 27 octombrie – 17 noiembrie 2023, posesorii de legitimații internaționale, inclusiv rezervări de locuri, pot beneficia de rezervările efectuate până la/ de la stația Budapesta Keleti. Legitimația de călătorie este însă valabilă până la destinația finală înscrisă pe bilet pentru continuarea călătoriei cu celelalte trenuri aflate în circulație, cu metroul pentru transfer între Budapesta Keleti – Budapesta Kelenfold și transbordare cu mijloace între Budapesta Kelenfold – Tatabanya și retur.

Pentru pasagerii care călătoresc spre/dinspre Viena, administrația feroviară ungară MAV Start, intenționează să realizeze servicii de transport cu mijloace auto și între stațiile Szolnok -Tatabánya și retur, acestea ocolind Budapesta, fără a opri în capitală. Referitor la materializarea acestei intenții de către partenerul maghiar, vom reveni cu informații, imediat ce ne vor fi transmise.

Turiștii pot primii înapoi contravaloarea biletelor

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (pentru distanța neefectuată). Detalii privind condițiile de restituire pot fi accesate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie și la secțiunea Trafic internațional / Informații de călătorie în trafic internațional.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite