Ciolacu, întrevedere cu reprezentanții DP WORLD: Dezvoltarea capacității Portului Constanța este absolut necesară

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, după întrevederea de la Abu Dhabi cu reprezentanții companiei DP World, că dezvoltarea capacității Portului Constanţa este absolut necesară pentru întărirea rolului cheie de platformă logistică. Și ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a susținut în acest sens că se dorește extinderea cooperării cu partenerii emiratezi.

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mǎrfurilor la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est! Dezvoltarea capacității acestuia este absolut necesară pentru întărirea rolului cheie de platformă logistică, în perspectiva procesului de redresare şi reconstrucţie a Ucrainei. De aceea, ne dorim să continuăm actualele parteneriate pe care le avem cu companiile emirateze, prin care Portul Constanța deja își consolidează capacitatea strategică și logisticǎ”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a precizat că mesajul pe care l-a avut vineri în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) a fost că: „Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța”.

„Proiectul comun, cu o valoare de peste 82 de milioane de euro, dezvoltat deja cu Administrația Portului Constanța, în baza memorandumului semnat în iunie 2022, a căpătat contur, iar pe 15 mai, vom inaugura noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off). 2023 a fost anul recordurilor absolute în ceea ce privește traficul de mărfuri. În Portul Constanța, iar tendința de creștere se menține și în anii următori”, a precizat Grindeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Transporturilor a menționat că țara noastră este interesată de: „atragerea de finanțări pentru creșterea capacității portuare pentru reducerea timpilor de descărcare/încărcare a navelor, fluidizarea fluxului de nave în bazinele portului, extinderea capacităților de stocare și a rețelelor rutiere și feroviare din cadrul Portului”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite