Cine este antreprenorul din spatele cafelelor de la Springtime şi Mega Image

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sherif Abdala (48 ani), de origine somaleză, a ajuns în România în anul 1990, la vârsta de 25 de ani, după izbucnirea războiului civil din Somalia, cu 500 de dolari în buzunar, iar în prezent face milioane din comerţul cafelei importate din afară. Sortimentele de cafea vândute de acesta sunt comercializate în unităţi HoReCa de renume, precum fast-food-urile Springtime, hotelurile Phoenicia, Pullman, Ibis şi magazinele Delicateria.

„În condiţiile în care în Somalia izbucnise un război civil, a trebuit să plec şi, pentru că aveam o rudă în Franţa, mi-am propus să îmi continui studiile la Sorbona. Nu am primit viză pentru Franţa, România fiind singura ţara în care am putut ajunge", a explicat Abdala.

Primul loc de muncă obţinut în Romania, aşa cum povesteşte Abdala, a fost de „vămuitor“ al cafelei care venea din import. Acesta însă nu a fost primul contact cu cafeaua, familia sa având o tradiţie îndelungată în prepararea acesteia în Somalia.

„După doi ani în care am vămuit importurile de Alvorada, cinci tiruri nu au mai fost acceptate şi am rămas cu ele. Pentru că trebuia să le vând, am ales să le prăjesc la singura fabrică de stat care exista pe atunci şi să le vând către alimentarele de la acea vreme. După această experienţă, am decis să aduc eu singur cafea verde din afară şi să o comercializez în Bucureşti şi în ţară", a explicat Sherif Abdala.

Citeşte pe wall-street.ro mai multe despre acest business şi despre ce tip de cafea consumă românii

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite