CFR Marfă: Cererea de intrare în insolvenţă este ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR Marfă susţine că cererea de intrare în insolvenţă este ilegală
CFR Marfă susţine că cererea de intrare în insolvenţă este ilegală

Compania CFR Marfă a anunţat că cererea de insolvenţă solicitată de o firmă de avocatură, pentru o sumă neachitată de 100.000 de euro, este ilegală.

Reprezentanţii CFR Marfă  spun că firma creditoare nu avea dreptul să cedeze creanţa fără acordul companiei de stat.

Miercuri, Cabinetul de avocatură Nichita Vlad, cu sediul în Ploieşti, a înaintat o cerere Tribunalului Bucureşti de intrare în insolvenţă a CFR Marfă pentru o sumă neachitată de 456.081 lei (circa 100.000 de euro), potrivit News.ro.

„CFR Marfă are încheiat un Contract de reparaţii periodice pentru vagoane de marfă cu firma creditoare şi, în conformitate cu prevederile acestui Contract, societatea reparatoare trebuie să ceară acordul CFR Marfă pentru cesionarea drepturilor şi obligaţiilor care decurg din contract” arată CFR Marfă într-un comunicat.

Compania mai spune că facturile cesionate de firma creditoare către cabinetul de avocatură nu depăşesc termenul de scadenţă.

Cabinetul de avocatură care a cerut insolvenţa CFR Marfă susţine că a cumpărat creanţa către CFR Marfă de la un partener al societăţii de stat, Carmensimi. Creanaţa ar proveni din facturi neachitate emise în perioada noiembrie-decembrie 2015, mai transmite News.ro. 

CFR Marfă este cel mai mare transportator feroviar de marfă din România, principalul său concrent fiind grupul GFR, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. Societatea de stat se confruntă cu probleme financiare, în condiţiile în care a înregistrat pierderi în ultimii ani. La finalul anului trecut, CFR Marfă avea datorii totale de circa 500 de milioane de lei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite