Centura București Nord: 800 de oameni sunt prezenți pe șantierul lotului doi. Când va fi dat în trafic

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, a prezentat, joi, stadiul lucrărilor pe șantierul Lotului 2 Nord al Autostrăzii Bucureștiului A0.

Grinzi pe DN1 în zona Balotești - Corbeanca. Sunt prezent pe șantierul Lotului 2 Nord al Autostrăzii Bucureștiului A0, în zona Nodului rutier A0-DN1, unde: au fost montate deja grinzile la pasajul secundar al nodului rutier și se lucrează deja la armarea plăcii de suprabetonare peste predale; a început montarea tablierului metalic la pasajul principal aferent acestui nod rutier; bretelele de legătură sunt finalizate în proporție de 90%, inclusiv sistemul de iluminat și parapetele de siguranță aferente”, a transmis oficialul din Transporturi pe pagina sa de Facebook.

Lotul doi al A0 Nord ar putea fi deschis circulației la toamnă, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu
Lotul doi al A0 Nord ar putea fi deschis circulației la toamnă, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu

Secretarul de stat subliniază că stadiul fizic al lucrărilor pentru acest lot al Autostrăzii Bucureștiului este foarte avansat, iar mobilizarea celor 800 de oameni prezenți în șantier confirmă angajamentul constructorului UMB de a finaliza și de a da în trafic această lucrare înainte de termen, adică în toamna acestui an.

Traseul Lotului 2 Nord - A0 se desfășoară între DN1 (în dreptul localității Corbeanca) și DN2 (în dreptul localității Afumați).

În luna mai, reprezentanții Asociației pro Infrastructură (API) au precizat că, din totalul celor 19 kilometri, doar zece, între DN1 și Autostrada A3, pot fi inaugurați cu siguranță în toamnă.

Aproximativ 6 km între A3 și limita cu lotul 3 pot fi folosiți de șoferi doar dacă oficialii CNAIR decid să aprobe și să rezolve procedurile pentru o descărcare provizorie în DJ100 la vest de Afumați. Iar ceilalți ~3 km între DN1 și sudul localității Corbeanca vor putea fi puși în valoare doar după ce este gata lotul 1 al Autostrăzii A0 Nord care încă este în chinurile contestațiilor și reevaluărilor strâmbe pe o licitație lansată acum aproape 4 ani, în iunie 2019!”, informa Asociația în mai.

Centura Bucureşti

Bucureştiul va avea o nouă centură modernă - un inel de autostradă A0 de circa 101 kilometri diferit de actuala Şosea de Centură care ocoleşte Capitala. Pe partea de nord sunt circa 49,6 km împărţiţi pe patru loturi.

A0 Nord - Lot 1 (DJ601 - Corbeanca/DN1)

Lungime: 17,5 km, două noduri rutiere - DN1A şi DN7

Finalizare posibilă: 2025-2026

A0 Nord - Lot 2 (DN1/Corbeanca - DN2/Afumaţi)

Lungime: 19 km, două noduri rutiere - cu A3 şi DN1

A0 Nord - Lot 3 (DN2/Afumaţi - DN3/Cernica)

Lungime: 8,6 km, un nod rutier cu DN2

Finalizare posibilă: 2025

A0 Nord - Lotul 4 (DN3-A2)

Lungime: 4,5 km, 0 noduri rutiere, pod mare peste râul Colentina

Finalizare posibilă: 2024

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite