Centura Bucureşti: A fost lansată licitația pentru un nou drum radial DR9 – Sud Expres

0
Publicat:

Încă o licitaţie a fost începută pentru unul din cele 10 Drumuri Radiale pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu.

Proiectul Orbital București prevede realizarea a 10 drumuri radiale, Foto: Facebook Nicuşor Dan
Proiectul Orbital București prevede realizarea a 10 drumuri radiale, Foto: Facebook Nicuşor Dan

,,A fost lansată licitația pentru încă un nou drum radial conex Autostrăzii de Centură București A0, din cadrul proiectului ,,Orbital București”, care prevede realizarea a 10 drumuri radiale. Scopul acestui proiect este de a lega artere importante ale Municipiului București și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului A0, intersectând 30 localități din zona metropolitană.

Este vorba despre lansarea licitației pentru Drumul Radial 9 - Sud Expres DR9, care presupune elaborarea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și obținerea Autorizației de Construire.”, a transmis, oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, termenul limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie.

DR9 – Sud Expres, al doilea drum radial lansat în procedura de licitație pentru proiectare din cele 10 noi drumuri prevăzute, are o lungime de 13.86 km și realizează conexiunea între localitatea Vidra - Autostrada A0 - DNCB - Drumul Bercenarului/Gara Progresu.

Costul estimat este de 96.44 mil. euro cu TVA.

Caracteristicile solicitate ale drumului radial DR9 sunt:

- patru benzi de circulație (câte două benzi pe sens)

- două zone de acostament

- patru zone de siguranță cu parapeți

- Zonă mediană de 8m lățime, pentru o dezvoltare ulterioară

- Piste de biciclete

- Trotuar pietonal

- Transport public

- Iluminat public

- Intersecție rutieră la conexiunea DR 9 cu Drumul Bercenarului/Gara Progresu

- Intersecție rutieră la conexiunea DR9 cu DJ401

- Nod Rutier la intersecția cu DNCB și Autostrada A0 (km 5+400) și o descărcare (km 7+475)

- Pasaje peste calea ferată

- Pasaj peste DNCB

,,Reamintesc faptul că în luna iulie a fost demarată licitația de atribuire pentru Drumul Radial 1 – Vest Expres, iar pe data de 19 august au fost depuse tri oferte, care vor fi evaluate până pe 11 noiembrie. DR1 va asigura conexiunea între Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Timișoara, având o lungime de aproximativ 9 km și un cost estimat de 75 mil. euro cu TVA.”, a precizat secretarul de stat.

Acesta menţionează că implementarea proiectului ,,Drumuri Radiale Ilfov-București” este asigurată de Consiliul Județean Ilfov, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București ADIZMB, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR.

Sursa de finanțare a proiectelor este prevăzută din fonduri externe nerambursabile.

Bucureştiul va avea o nouă centură modernă - un inel de autostrada A0 de circa 101 kilometri diferit de actuala Şosea de Centură care ocoleşte Capitala. Pe circa 52 de kilometri, A0 pe partea de Sud, toate cele trei loturi sunt în curs de execuţie.

Conform datelor transmise de Hotnews.ro, în 2023 şi 2024 cei circa 52 de kilometri de pe partea de sud a Autostrăzii de Centură A0 ar trebui teoretic să fie finalizaţi şi să fie deschişi circulaţiei, oferind traficului greu şi de tranzit o nouă variantă de a ocoli Capitala de la Autostrada A1 la Autostrada A2. Pe partea de nord sunt circa 49,6 km împărţiţi pe patru loturi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite