Cele mai mari scumpiri din octombrie: energie electrică, combustibili, unt, ouă, fructe şi legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, majorări importante de preţ s-au înregistrat luna trecută la combustibili şi energie electrică, unde tariful a crescut cu peste 3 până la aproape 7 procente, dar şi la unt, ouă, fructe şi legume, unde scumpirea a fost de peste 4%.

Preţurile de consum au crescut în octombrie a.c. cu 2,6% faţă de luna similară a anului trecut, a informat INS, precizând că cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la energie electrică, ouă, cartofi, fructe şi legume proaspete, dar şi unt, unde majorările de preţ au fost peste 4% faţă de luna septembrie 2017.

Raportat la luna septembrie 2017, cele mai mari majorări de preţ din luna octombrie au fost la cartofi - 5,41%, legume şi conserve de legume - 6,67%, fructe proaspete – 6,19%, ouă – 6,63%, unt – 4,8%, lapte şi produse lactate – 1.07%, brânză de oaie – 1,05%.

La capitolul mărfuri nealimentare, cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la combustibili – 3,47% în octombrie, faţă de septembrie 2017 şi energie electrică – 6,94% în octombrie, faţă de septembrie 2017.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite