Cele mai avantajoase credite imobiliare: Prima Casă reajunge în prima ligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diferenţe între „Prima Casă“ şi creditul imobiliar: avansul minim de 5% este unul dintre elementele definitorii ale creditului "Prima Casă“ FOTO Adevărul
Diferenţe între „Prima Casă“ şi creditul imobiliar: avansul minim de 5% este unul dintre elementele definitorii ale creditului "Prima Casă“ FOTO Adevărul

Dacă la începutul anului observam că sunt în piaţa credite ipotecare standard mai bune în ceea ce priveşte costurile decât cele oferite prin programul Prima Casă, acum creditele Prima Casa au reintrat în TOP.

„Reducerea DAE (Dobanzii Anuale Efective) la creditele Prima Casa s-a datorat in special reducerii indicelui ROBOR la 3 luni aflat in componenta dobanzii variabile, de la 1,68 la inceputul anului, la 1,47 la inceputul trimestrului doi", a declarat Irina Chitu, country director FinZoom.ro Romania pentru wall-street.ro.

Majoritatea bancilor actualizeaza ROBOR 3M din componenta dobanzilor variabile din contractele de credit, la inceputul fiecarui trimestru (1 ianuarie, 1 aprilie, 1 iulie, 1 octombrie) sau cu o zi inainte. Iar in cazul creditelor Prima Casa dobanda este principalul cost, singurul comision fiind cel al Fondului de Garantare.

Pe de alta parte, in cazul creditelor ipotecare, intra in DAE pe langa dobanda si alte comisioane (de analiza dosar, de administrare lunar). Analistul Finzoom.ro atrage, de asemenea, atentia asupra faptului ca cei care aleg sa-si vireze salariul in contul bancii care ii ofera creditul, beneficiaza de reduceri de dobanda intre 0,2% si chiar 2,2% la marja (promotie Credit Agricole pana pe 30 iunie) sau sunt scutiti de plata unor comisioane.

Mai jos sunt prezentate Top 5 produse pentru un credit de 220.000 lei (si 50.000 euro) pe 30 ani, luandu-se in considerare doar produsele standard (nu si cele cu virare venit).

Tabelul cu cele mai avantajoase credite imobiliare şi continuarea pe wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite