Cei care depun Declaraţia unică în format de hârtie trebuie să confirme şi online datele

0
0

Persoanele fizice care depun Declaraţia Unică, la Fisc, în format de hârtie, vor fi nevoite să confirme online datele, până la data de 1 septembrie, a spus ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

După ce vor fi trimis prin poştă sau vor fi dus personal declaraţia la Fisc, persoanele fizice vor lua de acasă parola trimisă de ANAF şi o vor folosi pentru a se înregistra în spaţiul privat virtual (SPV), pentru a confirma dacă datele introduse de inspectorii Fiscului sunt corecte, a explicat recent ministrul Finanţelor, Euge Teodorovici. 

„O să dăm probabil un timp de gândire, până la 1 septembrie (termenul limită de depunere a declaraţiei este 31 iulie – n. red.), probabil o lună şi ceva de zile, astfel încât cei care au depus pe hârtie să intre cu parola de acasă în spaţiul virtual să îşi confirme datele, poate colegii mei au greşit când au introdus în sistem, şi la 1 septembrie efectiv toate vor fi online şi se comunică numai online între noi şi contribuabili. Nu mai trimitem plicuri acasă, s-a închis. Rectificarea declaraţiei o puteţi face oricând doriţi dacă intraţi în spaţiul virtual şi puteţi beneficia de o reducere de cel mult 10%, 5% că aţi depus online şi încă 5% că aţi depus până la finalele lunii decembrie. Termenul de plată final este până în martie anul viitor, dar dacă faceţi până în decembrie aveţi 5% reducere, iar de la 1 ianuarie 2019, repet este singura cale de comunicare între noi şi cotribuabil, fie că e persoană fizică, fie juridică", a mai spus şeful de la Finanţe.

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat, în 13 iulie, că ANAF pune la dispoziţia contribuabililor o aplicaţie informatică dedicată, care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, pentru a simplifica completarea şi depunerea online a Declaraţiei Unice.

Până în prezent, Declaraţia unică a fost depusă de peste 602.000 persoane fizice, dintre care 30% au depus-o online. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite