Câte conturi BCR s-au închis după îndemnul la boicot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreședintele BCR, Dana Dima, a declarat într-o emisiunea radio că, din cei 2,8 milioane de clienți persoane fizice, doar 12 persoane și-au mutat conturile. Atfel, Erste-BCR nu a resimțitit deloc boicotul provocat de votul împotriva aderării României la Schengen dat de Austria

Boicotul nu a afectat BCR FOTO Shutterstock
Boicotul nu a afectat BCR FOTO Shutterstock

„Îmi asum responsabilitatea de a nu detalia foarte mult pentru fiecare client în parte. Dar nici nici nu aș vrea să minimizez importanța fiecărui client. Nu reprezintă sub nicio formă un impact în bilanțul băncii, pentru că, dincolo de toate, suntem o bancă solidă, puternic capitalizată, iar efectul celor 12 clienți persoane fizice nu este important", a spus Dana Dima, într-o emisiune la Europa FM.

„Toți colegii mei, 5.300 de angajați, au fost la fel de dezamăgiți și supărați de această decizie. Dar poate că este un moment important, chiar dacă noi nu suntem parte din partea politică", potrivit reprezentanului Erste.

„Avem eforturi concrete, la nivel de grup Erste și la nivelul Băncii Comerciale Române, de a informa și de a sprijini demersurile politice și diplomatice și aș vrea să vă spun foarte clar și responsabil că aceste demersuri sunt la nivel de cancelar și de președintele al Austriei, pentru că noi considerăm că România trebuie să fie parte din Europa și trebuie să aibă aceleași drepturi și aceleași responsabilități în același timp ca orice țară din Europa", a spus Dima. 

„Compania de Drumuri (n.r. CNAIR) și-a anunțat o anumită intenție de a transfera conturile și știu că vor face, mi-au spus și mie, și nu doar Compania de Drumuri, ci și alte companii din coordonarea Ministerului, fie că vorbim de Portul Constanța, Compania Aeroporturi București și altele pentru că au găsit condiții mult mai bune la CEC, explicație cât se poate de simplă“, a transmis ministrul Grindeanu.

Nicio companie a statului român nu s-a retras până acum de la BCR

CEO-ul Erste este la a patra întâlnire cu cancelarul austriac și cu președintele Austriei, spune Ionuț Stanimir, directorul de marketing și comunicare al BCR, într-un interviu pentru Europa Liberă România.

El susține că nicio companie a statului român nu s-a retras până acum de la BCR.

„Unele companii au anunțat, au făcut această intenție. Negociem. Le-am transmis foarte clar că suntem aici ca să investim, suntem aici să susținem România și desigur să lucrăm la relația noastră”, subliniază oficialul BCR.

Ionuț Stanimir admite că lumea are dreptul să fie supărată sau dezamăgită, dar crede că nu este vina companiilor cu acționariat austriac din România pentru o decizie politică luată într-un anumit context, de un anume partid din Austria.

Acesta vorbește despre lobby-ul pe care acționarii companiilor din România și investitorii trebuie să îl facă în Austria în privința intrării României în spațiul Schengen: „Este nevoie de diplomație, trebuie să construim, nu să dărâmăm. În momentul acesta, noi nu știm dacă avem o cărămidă de construcție în mână sau cade tencuiala pe noi”.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite