BCR, mesaj către clienți pe tema Schengen: Este datoria noastră să susținem România

0
Publicat:

Președintele BCR, Sergiu Manea, a transmis clienților, prin intermediul aplicației George, un mesaj în care spune că va face tot ce este posibil pentru a susține România să adere la Schengen.

Șeful BCR spune că va susține România să adere la Schengen
Șeful BCR spune că va susține România să adere la Schengen

„Dragă client,

Este multă emoție în România, în acest final de an. O resimțim fiecare dintre noi, clienți și angajați BCR, și e important să vorbim despre asta.

Aderarea la Schengen este în afara puterii noastre de decizie, însă implicarea și susținerea noastră au fost depline. Din 18 noiembrie, când Austria a anunțat că își va folosi dreptul de veto, colegii din BCR și Grupul Erste, la cel mai înalt nivel, au inițiat o serie de întâlniri cu decidenții relevanți în susținerea cauzei României. Am explicat, am insistat și vom continua să poziționăm clar avantajele economice și sociale ale aderării României la Schengen. Este datoria noastră să susținem România!”, se arată în mesajul transmis clienților BCR prin intermediul aplicației George.

Erste: Este păcat că Austria și-a folosit astfel dreptul de veto

Tot vineri,  Andreas Treichl, Președintele Consiliului de Supraveghere al Fundației Erste și un constant ambasador al României în Europa, a declarat într-un interviu acordat publicației Austriece Die Presse că sprijină aderarea României la spațiul Schengen

„Este păcat că Austria își folosește dreptul de veto în UE într-o astfel de situație. Veto-ul este o slăbiciune instituțională a Uniunii Europeană și trebuie evitat pe cât de mult posibil. Mă întristează faptul că am folosit acest instrument ca să blocăm accesul României în spațiul Schengen.

Încercarea de a convinge UE să preia gestionarea problemei pan-europene a azilului și a migrației nu se poate realiza prin utilizarea dreptului de veto.

Austria și-a exprimat dreptul de veto; acum ar trebui să lucreze pentru a se asigura că sunt îndeplinite condițiile pentru aderarea României la Schengen. Ceea ce am împiedicat să se întâmple săptămâna trecută ar trebui remediat cât mai curând posibil. Aceasta este singura cale de a ieși din această situație”, a spus Treichl.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite