Castraveții au ajuns să coste 3,29 euro în Germania. Cât de mari sunt prețurile în țările vecine

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prețul legumelor a explodat în Germania, deși inflația nu este foarte mare: castraveții au ajuns să coste 3,29 euro, echivalentul a 16,50 lei, scrie ziarulromanesc.ro.

Castraveti proaspăt recoltați de un bărbat
Prețul legumelor a explodat în Germania

Legumele s-au scumpit enorm în Vestul Europei, nu numai în Marea Britanie unde un renumit lanț de supermarketuri a ajuns să limiteze cantitatea de legume ce pot fi cumpărate.

Spre exemplu, în Germania, castraveții costă în jur de doi euro în multe supermarketuri, ajungând chiar și la peste prețul de trei euro pe kilogram.

De ce sunt atât de scumpe legumele

Prețurile sunt atât de mari în primul rând pentru că, acum, sunt cultivate în solarii, nefiind însă sezonul cultivării lor la câmp. Sau sunt aduse din țările sudice, unde cantitățile de roșii, castraveți și salate ce pot fi importate sunt însă limitate din cauza vremii nefavorabile.

Pe de altă parte, în Germania recolta de legume a fost mai slabă decât anul trecut, de numai 3,8 milioane de tone, cu 12% mai puțin decât în anul precedent.

Motivele principale pentru care producția a fost atât de mică sunt seceta și canicula din vara anului trecut, dar și prețurile mari la energie care i-au făcut pe fermieri să se gândească de două ori înainte de a încălzi solariile.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite