Lidl vinde cu porția legumele în Marea Britanie

0
Publicat:

Lidl limitează numărul de fructe şi legume care pot fi achiziţionate de clienţi în Marea Britanie, din cauza lipsei de produse proaspete, transmite BBC.

Magazin Lidl
Lidl a limitat cantitățile de legume care pot fi cumpărate FOTO Twitter

Compania a informat luni că a introdus o limită de trei roşii, ardei şi castraveţi care pot fi achiziţionate de fiecare client, din cauza "recentei creşteri a cererii".

Decizia celor de la Lidl este identică măsurilor introduse de rivalii Tesco, Aldi, Asda şi Morrisons, după ce unii consumatori s-au găsit în faţa rafturilor goale.

Supermarketurile din Marea Britanie se confruntă cu probleme după ce fenomenele meteo extreme au distrus recoltele de legume peste hotare.

Un purtător de cuvânt de la Lidl a declarat pentru BBC că "fenomenele meteo extreme din Spania şi Maroc" au afectat cantităţile disponibile de produse necesare la salată.

"Chiar dacă avem o disponibilitate bună în cazul majorităţii magazinelor noastre, din cauza unei creşteri recente a cererii am luat decizia de a limita, temporar, achiziţiile de roşii, ardei şi castraveţi la trei articole pentru o singură persoană. Aceasta ne va ajuta să asigurăm că toţi clienţii noştri au acces la produsele de care au nevoie", a informat Lidl.

Ministrul Agriculturii vrea să știe ce fac supermarketurile pentru a umple rafturile

Ministrul britanic al Agriculturii, Mark Spencer, urmează să aibă luni o întâlnire cu şefii lanţurilor de supermarketuri. Obiectivul său este acela de a "afla de la aceştia ce fac pentru a reumple rafturile şi cum intenţionează să evite repetarea situaţiei actuale", se precizează într-un comunicat de presă.

Spre deosebire de Marea Britanie, majoritatea altor ţări europene par mai puţin afectate de fenomenele meteo extreme din Nordul Africii. Imaginile de pe social media arată că rafturile magazinelor din Europa continentală sunt în continuare pline cu produse proaspete. Aceasta a dat naştere la speculaţii potrivit cărora Brexitul este motivul principal pentru care Marea Britanie se confruntă cu aceste probleme de aprovizionare.

Angrosiştii, importatorii şi retailerii intervievaţi de BBC spun că situaţia este mai complicată în condiţiile în care Marea Britanie se confruntă cu anumite probleme specifice. De exemplu, Marea Britanie are o producţie internă mai mică de legume în timp ce în paralel lanţurile de aprovizionare cu produse proaspete sunt mai complicate. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite