Care este salariul mediu necesar unui credit ipotecar la CEC Bank

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cec bank brasov foto my tex

Bogdan Neacşu, CEO-ul CEC Bank, a oferit, într-un interviu acordat HotNews o serie de detalii privind salariul mediu al celor care accesează credite ipotecare.

Întrebat care este  in medie, salariul celui care a solicitat anul trecut  un imprumut ipotecar, Bogdan Neacşu a declarat pentru Hotnews: „Salariul mediu al solicitantului de credit ipotecar a crescut ca urmare a creşterilor salariale, dar noi ne uităm nu doar la salariul celui care aplică pentru credit ci şi la coplătitori. Ce pot să vă spun e că nivelul mediu salarial este între 4.500-4.800 de lei”.

Potrivit acestuia, avansul minim este de minim 15% potrivit regulamentelor BNR. „În cazul CEC Bank, avansul mediu pe care îl dau clienţii noştri este între 25-30% . Vă spuneam că salariile au crescut, asta însemnând o creştere a lichidităţilor. Iar când lichiditatea este ridicată, oamenii îşi permit un avans mai consistent”, a adăugat Neacşu.

Întrebat care este valoarea medie a creditului solicitat, Neacşu a spus că este echivalentul în lei a 60 - 90.000 de euro la majoritatea clienţilor noştri. 

„Dacă ne uităm şi la vârsta clienţilor, vedem că avem de-a face cu oameni care nu se aruncă la achiziţii foarte sofisticate”, a mai spus Neacşu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite