Bugetul pe 2010 nu este încă redactat, deşi mâine expiră termenul stabilit de FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o zi înainte de expirarea termenului stabilit de Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru adoptarea bugetului pe 2010, Executivul Boc are proiectul "redactat, în mare parte", potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Reprezentanţii Executivului au precizat că trebuie să fie luată o decizie politică cu privire la alocarea fondurilor pe domeniile prioritare.

"A fost o discuţie în Guvern pe această temă. Proiectul de buget este redactat în mare parte şi urmează să fie luată o decizie politică cu privire la alocările pentru domeniile prioritate, infrastructură, investiţii, educaţie, sănătate, după care va fi asumat acest proiect de Lege şi va fi trimis Parlamentului", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Muntean nu a precizat dacă proiectul de buget va fi aprobat de Guvernul Boc sau dacă această sarcină va reveni viitorului Cabinet.

Boc vrea ca bugetul să şi-l asume viitorul Guvern

Primul ministru în funcţie, democrat-liberalul Emil Boc, a declarat cu o zi în urmă că bugetul de stat pe 2010 trebuie asumat de un nou Guvern, care ar putea fi instalat la şapte-zece zile după validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale de Curtea Constituţională.

El a apreciat că proiecţia bugetară pe 2010 ar trebui propusă de noul Executiv deoarece acesta va lua măsurile necesare implementării sale.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat la data de 2 decembrie actul normativ care completează art. 26 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, modificare care permite Guvernului demis să trimită Parlamentului proiectul de buget.

Proiectul de Lege modifică articolul 26 al Legii de organizare a Guvernului şi stipulează că, în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, Guvernul poate iniţia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internaţionale şi proiectele de buget de stat şi al bugetului asigurărilor sociale de stat. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite