Boeing reduce cu 4.500 numărul de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boeing lansează un program de plecări voluntare pentru inginerii şi tehnicienii de la diviiziile de avioane comerciale şi centrul de testareFoto AP
Boeing lansează un program de plecări voluntare pentru inginerii şi tehnicienii de la diviiziile de avioane comerciale şi centrul de testareFoto AP

Boeing va desfiinţa 4.000 de locuri de muncă de la divizia sa de aeronave comerciale şi alte 550 de la centrul de testare, a anunţat purtătorul de cuvânt al companiei, transmite Reuters.

Constructorul de aeronave va reduce cu 1.600 numărul de angajaţi de la divizia de avioane comerciale printr-un program de plecări voluntare.

Celelalte disponibilizări, diferenţa până la 4.000, sunt poziţii trecute în schema de personal, care vor fi lăsate neocupate, a declarat pentru Reuters, purtătorul de cuvânt Doug Alder.

„Nu este vorba de atingerea unui anumit număr de disponibilizări, ci de faptul că dacă vom avea controlul asupra costurilor, locurile de muncă vor fi mai protejate”, a explicat Alder.
 
Reducea locurilor de muncă, care include sute de posturi de conducere, nu va fi realizată decât prin plecările voluntare, a ţinut să adauge purtătorul de cuvânt.

Boeing va reduce cu aproximativ 10% din cele 5.700 de posturi ale diviziei de teste şi încercări, care are în subordine laboratoarele şi coordonează zborurile de încercare.
 
Compania avea la 31 decembrie 2015 161.400 de angajaţi.

Reuters anunţase încă de luna trecută că Boeing plănuieşte lansarea unui program de plecări voluntare pentru personalul tehnic.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite