BNR respinge încă un vicepreşedinte propus politic pentru EximBank. Carmen Radu renunţă la funcţie din „raţiuni personale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Radu, fostul preşedinte al EximBank, propusă de liberali pentru funcţia de vicepreşedinte al băncii, a decis să renunţe la acst post. Oficialii instituţiei spun că decizia a fost luată din „raţiuni personale“, însă surse din piaţă susţin că motivul l-ar constitui refuzul Băncii Naţionale de a-i acorda autorizaţia, potrivit zf.ro.

Radu ar fi urmat să ocupe poziţia de vicepreşedinte al EximBank cu atribuţii în domeniul riscului, poziţie rămasă liberă încă din toamna anului trecut. Fostul preşedinte a fost desemnat de liberali să ocupe această funcţie încă de la începutul anului, dar avizul BNR a întârziat să apară. 

Carmen Radu ar fi astfel al doilea candidat la funcţia de vicepreşedinte al EximBank care este respins de BNR, după ce Mihai Mandreş a avut o experienţă similară în toamna anului trecut. În ambele cazuri banca centrală a invocat lipsa de experienţă relevantă în raport cu atribuţiile specifice postului.

Dacă Mandreş nu a ocupat niciodată vreo funcţie de top management în sistemul bancar, Carmen Radu are totuşi în CV patru ani în care a fost chiar preşedinte al EximBank, în timpul guvernului Tăriceanu. Anterior ea nu deţinuse nicio funcţie în banking, venind din Finanţe.

Candidatura sa la un post de vicepreşedinte a primit girul oficial al Ministerului Finanţelor în aprilie, apoi urmând procedura de autorizare care s-a încheiat cu refuzul BNR, potrivit zf.ro.

Se împlineşte astfel un an de când noua putere politică încearcă să instaleze o nouă echipă la conducerea EximBank şi nu reuşeşte decât parţial. 

Funcţia de preşedinte a fost preluată din toamna trecută de Traian Halalai, care se bucură de susţinerea premierului Victor Ponta, Paul Ichim şi-a păstrat locul de vicepreşedinte pe care l-a primit în 2009, în timp ce al doilea post de vice este şi astăzi vacant. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite