Eximbank: preşedintele Halalai a fost confirmat, vicepreşedintele Mandreş nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Halalai este şeful Eximbank, cu aprobare de la BNR
Traian Halalai este şeful Eximbank, cu aprobare de la BNR

Guvernul caută un bancher pentru unul dintre posturile de vicepreşedinte la Eximbank, după ce Mihai Mandreş nu a primit aprobarea BNR pentru această poziţie. "Banca centrală a anunţat că Mandreş nu are experienţa necesară pentru poziţia pe care urma să o ocupe, astfel că Guvernul se va orienta către altă persoană", au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Potrivit algoritmului politic, poziţia de vicepreşedinte al Eximbank îi revine PNL, care va face o nouă nominalizare. În vârstă de 45 de ani, Mandreş era în 2008 chief FX dealer la ING Bank, iar ulterior a plecat la Eximbank.

Mandreş a fost numit vicepreşedinte Eximbank în septembrie, odată cu înlocuirea preşedintelui băncii, Ionuţ Costea, cu Traian Halalai, fost director adjunct Banca Românească şi un apropiat al premierului Victor Ponta.
În schimb, Traian Halalai a primit aprobarea BNR.

SIF-urile, în acţionariatul băncii

Eximbank este deţinută de stat, prin Ministerul Finantelor Publice, în proportie de 95,374%, iar restul acţiunilor sunt în proprietatea celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF): SIF Banat Crisana - 0,311%; SIF Moldova - 0,311%; SIF Transilvania - 0,311%; SIF Muntenia - 0,423%; SIF Oltenia - 3,270%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite