Bitcoin s-a prăbușit din nou, în urma declinului Silvergate Capital, un creditor major al industriei

0
Publicat:

Bitcoin a scăzut vineri sub 20.000 de dolari, atingând minimul ultimelor aproape două luni, după vânzări pe bursa din SUA și prăbușirea unui creditor concentrat pe cripto, scrie CNBC.

Moneda virtuală bitcoin
Bitcoin s-a prăbuși din nou în urma declinului Silvergate Capital

Piața criptomonedelor a scăzut cu 70 de miliarde de dolari, pe parcursul celor 24 de ore până la 5:12 a.m. ET.

Bitcoin se tranzacționa în scădere cu aproape 8% la 19.900,28 USD la 5:11 a.m., potrivit datelor CoinDesk.

Vânzarea pe piața cripto a fost determinată de o serie de factori. Mișcarea prețurilor criptomonedelor este destul de strâns corelată cu piețele bursiere din SUA, în special cu Nasdaq, care are un nivel ridicat de tehnologie.

Joi, principalii indici din SUA au închis în scădere.

Marți, președintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, a indicat că ratele dobânzilor ar putea crește – și rămân mai mari – decât se aștepta. Creșterea ratelor dobânzilor din ultimul an a afectat activele de risc, cum ar fi acțiunile, și în special criptomonedele.

Există puține motive pentru a cumpăra bitcoin acum, deoarece piața este saturată de evoluții negative, nu doar pentru industria cripto, ci și pentru piața financiară mai largă”, a declarat Yuya Hasegawa, analist la firma cripto japoneză Bitbank.

Un alt factor major care influențează prețurile cripto este prăbușirea Silvergate Capital, un creditor major al industriei cripto. Silvergate a declarat miercuri că își va lichida operațiunile.

Separat, Silicon Valley Bank a declarat miercuri seara că a vândut acțiuni din potofoliu în valoare de 21 de miliarde de dolari, cu o pierdere de 1,8 miliarde de dolari. SVB este o bancă importantă în spațiul start-up-urilor de tehnologie. Oferind servicii bancare tradiționale, în același timp finanțând proiecte tehnologice, este considerată coloana vertebrală a industriei de capital de risc din S.U.A.

Atât Silvergate, cât și SVB și-au pus banii în titluri de stat americane, care și-au pierdut valoarea, deoarece Fed a majorat ratele. Aceste bănci au fost forțate să vândă aceste obligațiuni în pierdere pentru a-și consolida poziția de capital.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite