Celebrul investitor Mark Mobius: Bitcoin se va prăbuși cu peste 40%

0
Publicat:

Celebrul investitor Mark Mobius, cel care a mai prezis prăbușirea Bitcoin, a declarat pentru CNBC că această criptomonedă va scădea din nou în ritm accelerat, cu peste 40% față de valoarea actuală.

Mark Mobius prezice că Bitcoin va scădea cu peste 40% în scurt timp
Mark Mobius prezice că Bitcoin va scădea cu peste 40% în scurt timp

Bitcoin s-ar putea prăbuşi la 10.000 de dolari, o scădere de peste 40% faţă de preţurile actuale, a declarat joi investitorul veteran Mark Mobius pentru CNBC.

Într-un interviu publicat joi (1 decembrie), CNBC l-a citat pe cofondatorul Mobius Capital Partners, care a numit în mod corect scăderea la 20.000 de dolari în acest an, spunând că Bitcoin „nu este departe” de 10.000 de dolari.

Raportul spune că, în timp ce Mobius se așteaptă ca Bitcoin să se situeze în jurul nivelului actual de 17.000 USD, trecerea la 10.000 USD ar putea avea loc în 2023.

Investitorul, care și-a făcut un nume la Franklin Templeton Investments, a declarat pentru CNBC că estimează că scăderea Bitcoin provine din creșterea ratelor dobânzilor și din politica monetară generală mai strictă din partea Rezervei Federale a SUA.

Cu dobânzi mai mari, atracția de a deține sau cumpăra Bitcoin sau alte criptomonede devine mai puțin atractivă, deoarece doar deținerea monedei nu plătește dobândă”, a spus Mobius.

Desigur, au existat o serie de oferte cu rate ale dobânzii de 5% sau mai mari pentru depozitele cripto, dar multe dintre acele companii care oferă astfel de rate au distrus parțial ca urmare a FTX.

Deci, pe măsură ce aceste pierderi cresc, oamenii se tem să mai dețină moneda cripto pentru a câștiga dobândă”, a spus el.

Mobius a mai spus că boom-ul criptomonedelor a fost direct legat de „mașina de imprimare a Fed care funcționează în timp, astfel încât masa monetară în USD a crescut cu 40% plus în ultimii câțiva ani”.

Așadar, au fost bani din abundență pentru a specula pe criptomonede”, a adăugat Mobius.

FED a înăsprit politica monetară

Fed a avut rate ale dobânzilor ultra-scăzute și s-a angajat într-o relaxare cantitativă în ultimii câțiva ani, care a fost creditată pentru a contribui la boom-ul în zone ale pieței, cum ar fi acțiunile tehnologice și cripto.

Dar banca centrală și-a înăsprit politica monetară în acest an prin creșterea bruscă a ratelor dobânzilor.

Acum, pe măsură ce Fed retrage banii, capacitatea oamenilor de a juca pe piață devine mult mai dificilă”, a spus Mobius.

Dacă apelul de 10.000 de dolari Mobius se va materializa, se va adăuga câteva luni mizerabile pentru piața criptomonedei, care a fost ștearsă de valoarea sa de peste 1,3 trilioane de dolari în acest an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite