Bitcoin atinge un nou record, după anunțul Marii Britanii. La ce nivel fabulos a ajuns moneda virtuală

0
Publicat:

Bitcoin a atins luni un nou record, după ce Marea Britanie a declarat că va permite instituțiilor să depună cereri pentru produse tranzacționate la bursă legate de criptomonede, scrie CNBC.

Moneda virtuală Bitcoin peste steagul Marii Britanii
Bitcoin a atins luni un nou record, după anunţul Marii Britanii

Autoritatea de conduită financiară a declarat luni, într-o notificare, că nu se va opune la cererile din partea burselor de investiții recunoscute de a crea un segment de piață în Regatul Unit pentru titluri legate de cripto tranzacționate la bursă (sau ETN-uri).

Bursele ar trebui să se asigure că au suficiente controale în vigoare, astfel încât tranzacționarea să fie ordonată și să se asigure o protecție adecvată investitorilor profesioniști. Acestea trebuie să îndeplinească toate cerințele regimului de listări din Regatul Unit, emiterea de prospecte și raportări continue.

Prețul Bitcoin a crescut cu peste 3% la 71.726,49 USD în jurul orei 4:30 a.m. ET, atingând un nou maxim istoric. Ether a urcat cu aproape 2%, la 4.014,90 USD.

Ar trebui să investim în imobiliare sau în Bitcoin? Ce este mai profitabil

În urmă cu câteva zile, analiștii XTB spuneau că românii sunt atrași de criptoactive, în special în perioada de după pandemie. Conform unui studiu realizat de Visual Capitalist, 8% din populația României a investit cel puțin o dată în active digitale. Procentul este unul semnificativ, având în vedere faptul că doar 12% din totalul populației a investit cel puțin o dată în active tradiționale (fonduri, acțiuni sau obligațiuni). Deși aceste cifre ne plasează la jumătatea clasamentului la nivelul UE, în contextul în care aproximativ 67% din românii care au investit cel puțin o dată au tranzacționat și active digitale ne demonstrează interesul pentru acest segment.

Din punctul meu de vedere, decizia de a investi în monede digitale este alimentată de dorința de obținere a unor profituri semnificative într-o manieră rapidă. Totuși, având în vedere nivelul de experiență și de cunoștințe al românilor privind investițiile, activele digitale reprezintă instrumente cu un grad ridicat de risc care se potrivesc unor anumite categorii de investitori, fiind foarte important profilul lor de risc”, subliniază Radu Puiu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite