Bilanţul executărilor silite în dosare penale: 130 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai valoros bun executat de Fisc este o vilă în valoare de 1 milion de euro
Cel mai valoros bun executat de Fisc este o vilă în valoare de 1 milion de euro

Fiscul a confiscat şi vândut terenuri, vile, apartamente şi acţiuni ce au fost deţinute de condamnaţii definitiv în valoare de 130 milioane lei, a declarat preşedintele instituţiei, Dragoş Doroş, la postul de radio Europa FM.


Întrebat care este cel mai valoros bun vândut, Dragoş Doroş a spus că ANAF a vândut o vilă de 1 milion de euro, dar a avut şi acţiuni cu o valoare de peste 1 milion de euro, scrie news.ro.

„De la începutul anului, avem un departament care e botezat de noi executări silite, cazuri speciale, care se ocupă numai cu valorificarea bunurilor care au fost confiscate de instanţă. A început să lucreze din martie şi cumva ne-am făcut un plan, pe care îl respectăm şi suntem chiar înaintea lui”, a spus Doorş.

„Am executat deja bunuri de 130 de milioane de lei şi încă vreo 8 milioane de lei din plăţi voluntare. Vreau să vă zic că am vândut terenuri, vile, apartamente, acţiuni, societăţi comerciale şi astea sunt lucruri care s-au întâmplat, în premieră, la ANAF, în acest an”, a mai declarat şeful Fiscului.

Fiscul are în lucru peste 100 de dosare care îi privesc pe românii ce au bani în paradisuri fiscale. Însă, până acum, doar 30 de persoane au fost verificate.

„În interiorul ANAF este un departament care se ocupă de persoanele cu averi mari. Acest departament care nu are o producţie spectaculoasă, în aceşti ani şi-a făcut faza de documentare", a precizat Doroş, care a adagat că de acum încolo vor apărea rezultate mai bune.


EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite