Bernie Ecclestone, acuzat de evaziune fiscală în Marea Britanie. La cât se ridică suma nedeclarată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Fostul proprietar şi administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, (91 de ani), a fost acuzat de evaziune fiscală prin falsă declaraţie în Marea Britanie, a anunţat, luni, Crown Prosecution Service.

El este acuzat că nu a declarat autorităţilor fiscale britanice peste 400 de milioane de lire sterline (circa 472 de milioane de euro), scrie lefigaro.fr, potrivit News.ro.

„Aceasta urmează unei anchete penale complexe şi globale conduse de serviciul de investigaţii al HMRC (Her Majesty's Revenue and Customs, autorităţile fiscale britanice)”, a anunţat directorul său, Simon York.

Prima audiere în acest caz urmează să aibă loc în 22 august la Tribunalul de Magistraţi din Westminster din Londra.

„Bernie Ecclestone este acuzat că ar fi omis să declare aproape 500 de milioane de euro. Este în curs o anchetă", se arată în comunicatul emis de autorităţi. 

Foarte apropiat de preşedintele rus, omul de afaceri s-a aşezat de partea lui Putin în subiectul războiului din Ucraina: „Ca persoană, l-am găsit foarte direct şi onorabil. A făcut exact ce a spus că va face, fără nicio discuţie.  

(...) Cred că cei implicaţi în evenimentele din Ucraina ar trebui să decidă (ce vor face mai departe). Cum putem noi să înţelegem ce se petrece astăzi? Poate că există oameni care cred că Rusia a făcut ceea ce trebuie", a explicat Ecclestone, potrivit sport.ro.

Averea omul de afaceri britanic a fost estimată de revista Forbes la peste 2,5 miliarde de lire sterline.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite