Banometru: Aproape 3.300 de români sunt mai sănătoși din punct de vedere financiar, numărul beneficiarilor ședințelor gratuite de coaching dublându-se în 2022

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum să cheltui mai puțin? Cum să-mi administrez mai bine banii? Cum să fac economii? Sunt întrebări pe care mulți dintre noi ni le punem la un moment dat, în încercarea de a ne gestiona mai bine resursele financiare. Banometru, primul program de sănătate financiară care oferă informaţie şi sprijin concret, gratuit, celor care au nevoie de mai mult ajutor în momente dificile, este instrumentul potrivit pe care îl avem la dispoziție ca să știm cum putem lua decizii mai bune pentru a fi sănătoși din punct de vedere financiar. Programul este realizat în parteneriat  de Asociaţia Educaţie pentru Viaţă Reală (AEVR), Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și ING Bank.

image

Potrivit unui studiu realizat de Ipsos pentru ING Bank la începutul acestui an, 39% dintre români rămân fără bani până la finalul lunii, iar 28% economisesc mai puțin ori s-au oprit din economisire cu totul din cauza prețurilor în creștere. Mai mult, 16% au declarat că au scos bani din unul sau mai multe conturi de economii în ultimele 12 luni.

Pentru a ajuta tot mai mulți români să beneficieze de soluțiile oferite de Banometru, ING Bank România a lansat campania „Vești bune pentru finanțele tale”. Doar anul acesta, aproape 1600 de persoane au reușit, sub îndrumarea unui specialist financiar, să-și contureze un plan eficient de gestionare a banilor. În total, în cei șase ani de activitate, peste 20.800 de persoane s-au bucurat de beneficiile oferite de platforma Banometru, urmând cursuri online oferite gratuit, participând la webinarii și ateliere, dar și la sesiuni individuale gratuite de coaching financiar, pentru o avea o relație mai echilibrată cu propriile finanțe.

În perioade de incertitudine, cum sunt cele pe care le traversăm în prezent, ne simțim mai vulnerabili din punct de vedere financiar și orice sfat primit, fie că vorbim de cursuri online sau offline, webinarii sau ședințe individuale de coaching, sunt mai mult decât binevenite.

Atunci când suntem sănătoși financiar ne putem bucura de ceea ce contează cu adevărat pentru noi, putem face față mai bine perioadelor dificile din viețile noastre. Mai mult ca oricând, sănătatea financiară devine un subiect esențial pentru fiecare dintre noi. Banometru poate fi acea veste bună de care avem nevoie într-o perioadă de volatilitate crescută, pentru a ne ajuta să luăm decizii potrivite pentru sănătatea noastră financiară.

Ne bucurăm că, în 2022, soluțiile personalizate și aplicabile oferite de specialiștii AEVR (Asociaţia Educaţie pentru Viaţă Reală), în cadrul programului Banometru, au ajutat aproape 1.600 de români să aibă o relație mai bună cu banii, prin ședințe individuale de coaching financiar 100% gratuit. Cu sprijinul consultanților, cei care au ales Banometru și-au stabilit un obiectiv și au lucrat la schimbarea unui comportament financiar care îi afecta în mod negativ, cum ar fi acumularea de datorii sau lipsa unor economii. Au putut contura un plan care să-i ajute cu adevărat să aibă un impact pozitiv în viața lor financiară”, a declarat Alexandra Maier, Manager Sustenabilitate ING Bank România.

În 2022, numărul beneficiarilor ședințelor gratuite de coaching s-a dublat

În urma cursurilor și a ședințelor de coaching din cadrul Banometru, peste 52% dintre beneficiari și-au făcut un plan de cheltuieli, 40% au creat un fond pentru urgențe, 80% susțin că iau decizii financiare mai bune și au un comportament mai responsabil, iar 27% au declarat că au mai multe surse de venit, contribuind, astfel, substanțial la reducerea vulnerabilității lor financiare. De asemenea, potrivit analizei de impact, 75% dintre persoanele care au urmat programul și-au menținut comportamentul financiar învățat, iar 76% dintre beneficiari s-au transformat în ambasadori ai Banometru, recomandând programul celor din jur.

Banometru este un program dinamic, practic, axat pe elemente importante din viața și societatea actuală. Sesiunile de coaching m-au ajutat să-mi clarific atitudinea mea față de bani. Mi-au permis să identific niște atitudini care nu-mi erau favorabile în materie de venituri-cheltuieli și să le echilibrez. Mi-am îmbunătățit conduita financiară, cu efecte pe termen lung.”, a declarat Roxana, beneficiar din București al programului de sănătate financiară.

Programul dezvoltat în parteneriat cu ING Bank oferă informații despre ce înseamnă sănătatea financiară, claritate în relația cu finanțele personale și sprijin în crearea unui plan personal de atingere a obiectivului financiar dorit, prin identificarea situației actuale și a problemei, conștientizarea opțiunilor și alegerea unei soluții viabile.

În 2022, numărul beneficiarilor ședințelor de coaching personalizat s-a dublat, ajungând în total, la peste 3.300. Principalii beneficiari ai coaching-ului 1-1 sunt persoane care au cheltuieli mai mari sau egale cu veniturile, care au nevoie să învețe cum să gestioneze mai bine finanțele proprii, datoriile, cheltuielile, economiile și sa fie mai sănătoase financiar.

„Este important să investim timp, dar și să schimbăm comportamente, pentru a ne îmbunătăți relația cu banii. Specialiștii din cadrul echipei Banometru personalizează întâlnirile gratuite de coaching în funcție de nevoia participantului, ghidează participantul spre soluții realiste și aplicabile.

Ne-am propus, alături de partenerii noștri ING Bank și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), să susținem tot mai mulți români care vor să învețe să-și gestioneze sănătos banii, pentru a-și rezolva dificultățile financiare cu care se confruntă. Anul acesta, programul s-a extins la nivel național și vom continua să ne adresăm tuturor românilor din țară, mai ales în acest context dificil în care ne aflăm, marcat de incertitudine și schimbări rapide.”, a declarat Cornel Ionescu, fondator AEVR și coach Banometru.

Persoanele interesate să afle mai multe detalii despre cum ajungem să fim sănătoși financiar, pot accesa platforma banometru.ro pentru a se înscrie la cursurile online sau pentru a beneficia de sfaturile concrete ale specialiștilor în cadrul sesiunilor individuale de coaching 100% gratuit.

Articol susținut de ING Bank

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite