Cele mai ieftine maşini electrice. Cât primeşti dacă iei una prin Programul Rabla

Cele mai ieftine maşini electrice. Cât primeşti dacă iei una prin Programul Rabla

Cele mai ieftine maşini electrice. Statul oferă până la 2.500 de lei prin Programul Rabla

Prin Programul Rabla 2015, care se va încheia la 30 octombrie, sunt disponibile trei variante de eco-bonus pentru achiziţia unui autoturism cât mai nepoluant. adevarul.ro face un top cu cele mai ieftine maşini electrice.

Ce eco-bonusuri oferă statul

Valoarea eco-bonusurilor poate fi:
- 750 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou;
-1.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale)
- 2.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

În continuare, se menţine posibilitatea cumulării a maximum două eco-bonusuri, cu menţiunea că aceasta se poate realiza numai între un eco-bonus de 750 de lei şi unul din celelalte două categorii.

Cele mai ieftine maşini electrice. Tesla

Bloomberg a realizat recent un top cu cele mai ieftine maşini electrice.

Potrivit acestei surse, cei de la Tesla sunt prinipalii producători de vehicule electrice, însă nu au şi cele mai ieftine maşini electrice, având în vedere că preţurile lor în Europa sunt între 65.000 şi 90.000 de euro.

Cele mai ieftine maşini electrice. Fiat 500e

Când au prezentat versiunea electrică a modelului 500, cei de la Fiat s-au concentrat poate prea mult pe detaliile tehnice şi au uitat să sublinieze un detaliu important.

Maşina costă 32.000 de dolari, adică 23.000 de euro, de trei ori mai puţin decât modelul S al celor de la Tesla.

Este un preţ destul de bun, având în vedere motorul electric de 111 cai-putere şi bateria cu o autonomie de peste 130 de kilometri din dotarea Fiatului 500e.

Însă, deocamdată, Fiatul 500 electric este vândut doar în Statele Unite.

Cele mai ieftine maşini electrice. BMW i3

BMW i3 este printre cele mai ieftine maşini electrice vândute şi în Europa. Costă apoximativ 30.000 de euro, cât jumătate din preţul Teslei Model S şi din foarte multe puncte de vedere seamănă cu Fiatul 500 electric.

Inclusiv autonomia bateriei electrice este asemănătoare între 130 şi 160 de kilometri. Marea diferenţă este că BMW-ul i3 este construit în proporţie de 95% din materiale reciclabile.

Cele mai ieftine maşini electrice. Toyota FCV

Toyota FCV este deocamdată doar un concept. Dar este un concept bazat pe o tehnologie revoluţionară deja existentă. Maşina va avea un motor alimentat cu hidrogen.

Tot ce va ieşi pe ţeava de eşapament va fi apă. La o primă estimare, se pare că modelul costă surprinzator de puţin, doar 36.000 de euro.

Cele mai ieftine maşini electrice. Audi A3

Nemţii de la Audi se avântă pe piaţa auto cu o strategie diferită.

Au cosnstruit un Audi A3 electric care nu arată excepţional, dar care are un avantaj practic: bateria i se încarcă în doar două ore.

Cu un preţ de numai 30.000 de euro, este şi ea în top cele mai ieftine maşini electrice.

Mai puţin de 3.000 din cele 5.000 de tichete Rabla destinate persoanelor juridice au fost alocate, cei interesaţi mai având la dispoziţie doar o aăptămână, până pe 30 octombrie, pentru a depune dosarele de înscriere în program.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările