Premieră în România: prima flotă de maşini electrice a fost livrată în leasing operaţional. Patru autoturisme Renault Zoe au ajuns la Orange

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismele Renault Zoe se pot încărca în parcarea companiei, iar autonomia variază între 100 şi 150 de kilometri, în funcţie de stilul de condus al şoferului
Autoturismele Renault Zoe se pot încărca în parcarea companiei, iar autonomia variază între 100 şi 150 de kilometri, în funcţie de stilul de condus al şoferului

Prima flotă de autoturisme electrice a fost livrată în ţara noastră de către ALD Automotive, o companie de leasing operaţional, către Orange România, liderul pieţei telecom. Este vorba de patru patru vehicule electrice Renault Zoe, de clasa mică şi foarte performante pentru deplasările zilnice urbane.

„Livrarea primei flote de maşini electrice în leasing operaţional este un moment important pe plan local pentru că demonstrează interesul concret al companiilor pentru ecologizarea parcurilor auto. Împreună cu Orange dovedim încă o dată că suntem promotorii unui trend care începe să se dezvolte şi în România, iar experienţa noastră de 10 ani pe piaţa locală ne oferă know-how-ul necesar pentru a ajuta la introducerea acestor autovehicule pe piaţă. 

Sper că deschiderea companiilor către flotele electrice să determine şi o reacţie din partea autorităţilor, care să demareze proiecte de infrastructură pentru susţinerea utilizării acestor tipuri de autovehicule“, a declarat, într-un comunicat, Shane Dowling, director general al ALD Automotive România.

Parteneriatul dintre ALD Automotive şi Orange este extins la nivel internaţional, unde, grupul telecom telecom având o flotă semnificativă de vehicule ecologice gestionate prin leasing operaţional. 

Iniţiativa de a suplimenta flota auto cu acest model de automobil se aliniază programului de eficienţă energetică şi de reducere a emisiilor de carbon demarat de către Orange România în 2009.

Cele 4 autoturisme Renault Zoe sunt 100% electrice şi pot fi încărcate complet în 6-7 ore chiar în parcarea Orange, în timp ce angajaţii sunt la birou. Autonomia lor este cuprinsă între 100 km şi 150 km, în funcţie de stilul de condus al şoferului şi factorii de mediu, iar viteza maximă este de 130 km/h. Vehiculele au obţinut cinci stele la testele de siguranţă pasivă EURO NCAP. De asemena, Renault Zoe a fost declarată „Cea mai bună maşină de oraş a anului 2013“.

ALD Automotive este lider pe pieţele de leasing operaţional full service şi pentru managementul flotelor de maşini. În România, ALD Automotive este prezent din anul 2005, fiind deţinută în comun de către grupul ALD Automotive (80%) şi BRD (20%).

Orange este parte a grupului France Telecom.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite