Autostrada Sibiu-Piteşti: A fost semnat contractul pentru construirea lotului 4 Tigveni-Curtea de Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ional Scrioşteanu
Foto: Facebook Ional Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a transmis, luni, că a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 4 (Tigveni – Curtea de Argeş) a Autostrăzii Sibiu – Piteşti.

Potrivit sursei citate, ofertantul desemnat câştigător este PORR CONSTRUCT, iar contractul a putut fi semnat după ce Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor – CNSC a respins contestaţia formulată de către un ofertant cu privire la Raportul procedurii de atribuire.

„Traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti pe Secţiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeş, are o lungime de circa 10 km şi este format din 2 tronsoane. În total, pe Secţiunea 4 vor fi 13 lucrări de artă, dintre care 12 poduri, pasaje şi viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cea mai dificilă lucrare va fi tunelul de la Momaia, cu o lungime de 1,3 km.”, a transmis secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai adăugat că valoarea contractului este de 1,6 miliarde de lei fără TVA, iar durata este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare şi 44 luni perioada de execuţie a lucrărilor. 

„Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de 122 de km, este împărţită în 5 secţiuni, va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European.”, a anunţat Ional Scrioşteanu.

Conform datelor transmise de Economica.net, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins pe 11 noiembrie contestaţia turcilor de la Alsim Alarko în cadrul licitaţiei pentru secţiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeş din Autostrada Sibiu – Piteşti.

„Respinge pe fond”, se arată în soluţia pe scurt pronunţată de CNSC în cazul contestaţiei Alsim Alarko.

Sursa citată aminteşte că semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeş din Autostrada Sibiu – Piteşti cu austriecii de la Porr a fost amânată din cauza contestaţiei depusă de turcii de la Alarko la CNSC.

La începutul lunii septembrie, CNAIR i-a desemnat  câştigători ai licitaţiei pentru secţiunea Tigveni – Curtea de Argeş pe austriecii de la Porr. „Ofertantul desemnat câştigător este S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L., cu preţul de 1,68 miliarde de lei fără TVA”, a informat CNAIR.

CNAIR a lansat pe 9 martie 2019 licitaţia de „Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeş”, în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenţi tunelului Momaia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite