Autorităţile americane cer lămuriri despre 80.000 de evenimente organizate în SUA de Novartis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul de medicamente Novartis este acuzat că a fraudat sistemul medical din SUA cu sute de milioane de dolari în ultimii 10 ani, relatează Bloomberg.

Compania farma elveţiană, Novartis, este somată de autorităţile din SUA să prezinte înregistrări de la aproape 80.000 de evenimente de promovare considerate a fi fost menite să-i determine pe doctori să prescrie pacienţelor medicamentele companiei.

Contra Norvatis a fost demarat un proces penal în care producătorul elveţian este acuzat că a oferit furnizorizorilor de servicii medicale comisioane ilegale prin intermediul unor programe educaţionale false, organizate la restaurante de lux sau baruri cu tematică sportivă, unde nu se discuta mai nimic despre medicamente.

Procurorul american a cerut în instanţă ca Novartis să furnizeze dovezi împotriva acuzaţiei că a fraudat programele de asistenţă medicală cu mai multe sute de milioane de dolari pe parcursului ultimilor 10 ani, prin manipularea doctorilor să prescrie mediamentele furnizate de companie în cadrul unor evenimente false.

„Documentele solicitate se referă la elementele cheie ale cazului: dacă au fost furnizate materiale informative la aceste evenimente, cine sunt doctorii care au participat, ce sume au fost cheltuite, şi cel mai important, cum se poate dovedi că aceste evenimente chiar au avut loc în realitate”, se arată în plângerea înaintată de guvernul SUA.

Anul trecut, Novartis a acceptat să plătească 390 de milioane de dolari pentru ca să fie ridicate acuzaţiile privind acordarea de comisioane ilegale farmaciilor pentru a-şi creşte vânzările unor medicamente ce se eliberau doar în baza prescripţiilor medicale. Compania nu a admis şi nici nu a respins vreodată aceste acuzaţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite