Asigurătorul olandez International Insurance Consortium a semnat un acord pentru preluarea Carpatica Asig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

International Insurance Consortium (IIC), un asigurător din Olanda care investeşte în companii din Estul şi Sud-Estul Europei, a semnat un acord pentru preluarea Carpatica Asig, potrivit unui comunicat al societăţii.

IIC a mai precizat că va aduce bani în compania de asigurări, după primirea aprobărilor necesare privind tranzacţia. „Carpatica (Asig) a fost în centrul atenţiei în ultimele luni din cauza problemelor privind nivelul capitalului. Vreau să subliniez că IIC intenţionează să capitalizeze adecvat, după primirea tuturor aprobărilor necesare. În acelaşi timp, IIC va investi în viitorul companiei şi va dovedi încrederea clienţilor noştri prin furnizarea soluţiilor de care au nevoie“, a declarat Jacob Westerlaken, directorul IIC, în comunicat.

Societatea intenţionează să încheie tranzacţia până în vară, în funcţie de acordul autorităţilor de reglementare.

Carpatica Asig se află în procedură de administrare specială, iar din luna martie Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat temporar conducerea companiei.

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, Oprea Carabulea, au fost reţinuţi, recent, alături de alte cinci persoane, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Sibiu.

Alături de Ilie şi Oprea Carabulea, au fost reţinuţi Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu şi Gheorghe Năsaru, în urma percheziţiilor de la sediile Carpatica Asig, într-un dosar de delapidare şi spălare de bani. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite