Asfalt pe primul lot al Autostrăzii București Sud. Care este termenul de dare în trafic

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioșteanu a anunțat, vineri, că a fost așternut primul strat de asfalt pe primul lot al Autostrăzii București Sud.

Asfalt pe lotul I al A0 Sud, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu
Asfalt pe lotul I al A0 Sud, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu

Am fost pe șantierul Lotului I Sud al Autostrăzii Bucureștiului A0 împreună cu reprezentanții antreprenorului, unde am parcurs întregul traseu aferent acestui lot, pentru a verifica stadiul lucrărilor. A fost așternut primul strat de asfalt pe acest traseu pe o porțiune de 3 km.”, transmite oficialul din Transporturi pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, a fost finalizată montarea grinzilor pentru 9 din 10 structuri, după cum urmează: pasaj pe autostradă peste A2 (km 52+768), pasaj pe autostradă peste A2 (km 0+240) cu cele patru bretele aferente, Pod pe autostradă peste Valea Calnaului, Pasaj peste autostradă pe DN4, Pod pe autostradă peste CANAL ANIF, Pasaj peste autostradă pe DJ401A, Pasaj pe autostradă (km 68+442).

Scriosteanu a verificat lucrările pe șantierul Lotului I Al A0Sud, Foto: Facebook
Scriosteanu a verificat lucrările pe șantierul Lotului I Al A0Sud, Foto: Facebook

De asemenea, s-au montat 553/649 grinzi aferente tuturor podurilor și pasajelor acestui lot, s-au montat 5292/5997 predale aferente tuturor podurilor și pasajelor Lotului I și se execută instalarea predalelor prefabricate la pasajul de la km 61+648 peste autostradă și la Pasajul pe autostradă peste A2, unde se lucrează pe timpul nopții, cu restricții de trafic pe A2.

Conform sursei citate, se execută și lucrări de montaj a esafodajelor de susținere a stâlpilor înclinați la pasajele peste autostradă și se lucrează la armarea, cofrarea și betonarea plăcii de suprabetonare aferentă podurilor (9 structuri).

Totodată, se lucrează la pregatirea suprafețelor pentru aplicarea protecției anticorozivă a suprafețelor din beton, se lucrează la realizarea parcărilor de scurtă durată, la sistemul ITS și este în curs de finalizare relocarea rețelelor Transgaz.

În cadrul acestui contract, e prevăzută construcția a 10 structuri, printre care și unul dintre cele mai mari noduri rutiere construite până acum în România - Nodul Rutier care va lega autostrăzile A0 (Autostrada Bucureștiului) și A2 (București-Constanța) în zona localității Cernica, mai arată Ionel Scrioșteanu.

Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioșteanu

Secretarul de stat susține că, așa cum se prezintă situația actuală, este nevoie de mobilizare suplimentară și susținută în șantier, pentru a păstra termenul de dare în trafic a acestui lot la sfârșitul acestui an.

Lotul I al Autostrăzii Bucureștiului - A0 Sud are o lungime de 16,9 km, cuprinsă între localitățile Cernica și Jilava.

Centura Capitalei

Bucureştiul va avea o nouă centură modernă - un inel de autostrada A0 de circa 101 kilometri diferit de actuala Şosea de Centură care ocoleşte Capitala. Pe circa 52 de kilometri, A0 pe partea de Sud, toate cele trei loturi sunt în curs de execuţie.

În 2023 şi 2024 cei circa 52 de kilometri de pe partea de sud a Autostrăzii de Centură A0 ar trebui teoretic să fie finalizaţi şi să fie deschişi circulaţiei, oferind traficului greu şi de tranzit o nouă variantă de a ocoli Capitala de la Autostrada A1 la Autostrada A2.

* A0 Sud - Lotul 1 (CF 902 - A2)

- Lungime: 17 km, două noduri rutiere - cu DN4 şi A2.

- Cost: 830 mil lei lei fără TVA

- Constructor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS

- Execuţie începută în: martie 2021

- Contract semnat pe august 2019 / Licitaţia începută în iulie 2017

* A0 Sud - Lotul 2 (CF 902 - DN6)

- Lungime: 16,3 km, două noduri rutiere - cu DN6 şi DN5.

- Cost: 751 mil lei fără TVA

- Constructor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS

- Execuţie începută în: august/octombrie 2020

- Contract semnat pe 9 martie 2019 / Licitaţia începută în iulie 2017

* A0 Sud - Lotul 3 (DN6-A1)

- Lungime: 18 km, un nod rutier cu A1

- Cost: 853 mil lei (fără TVA)

- Constructor: Asocierea Aktor - Euroconstruct Trading

- Execuţie începută în: octombrie 2021

- Proiectare avizată în octombrie 2021

- Contract semnat pe 14 aprilie 2019 / Licitaţia începută în iulie 2017.

- Termen de finalizare: Q3 2024

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite