Autostrada de centura București Nord: Lotul 1 va fi construit de o asociere româno-italiană

0
Publicat:

Câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia lotului 1 al Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord, în lungime de 17,5 kilometri, a fost desemnat, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

image

"După reevaluarea ofertelor, CNAIR a anunţat astăzi (marţi, n.r.) câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Lotului 1 al A0 Nord. Asocierea de antreprenori români şi italieni trebuie să finalizeze proiectarea şi lucrările în 34 de luni (12 luni proiectare, 22 de luni execuţie). Valoarea contractului este de 815 milioane de lei (fără TVA) şi este finanţat din fonduri europene. Pe acest lot de autostradă de 17,5 km vor fi construite 10 structuri. Dacă nu vor fi depuse contestaţii contractul va putea fi semnat peste 10 zile", a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunţat că Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA Italia S.p.A. - Retter Projectmanagement a câştigat contractul pentru A0 Nord.

"Pe acest lot de autostradă vor fi construite inclusiv 2 pasaje de o complexitate tehnică ridicată; un pasaj cu o lungime de 733 m peste CF101 Bucureşti - Piteşti DN7); un pasaj cu lungime de 650 m peste râul Colentina, CF 300 Bucureşti - Ploieşti şi CF Mogoşoaia - Buftea. Traseul Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord - Lotul 1 se desfăşoară pe teritoriul judeţului Ilfov între DJ 601A (Dragomireşti Vale - Bâcu) şi DN 1 în dreptul localităţii Corbeanca. Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea acestora", a scris Pistol pe pagina sa de Facebook.

Aceeași constructori au fost desemnați câștigători pentgru același lot de autostradă și în data de 9 august 2022, anunțul fiind făcut tot de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și tot în urma „reevaluării ofertelor”.

O asociere de constructori româno-italiană a fost declarată câştigătoare, după reevaluarea ofertelor, pentru proiectarea şi execuţia Lotului 1 al A0 Nord, a anunţat, marţi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Încă 17,5 km din Autostrada de Centură a municipiului Bucureşti (49,57 km) au constructor desemnat! După reevaluarea ofertelor pentru contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 1 al A0 Nord, a fost declarată definitiv câştigătoare o asociere de constructori româno-italiană.

După semnarea contractului, Lotul 1 al A0 Nord trebuie finalizat în 34 de luni (12 luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţia lucrărilor)", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Contractul are o valoare de 815,07 milioane lei (fără TVA) şi este finanţat prin fonduri europene nerambursabile.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite