ARF transmite Bursei de Mărfuri documentaţia de atribuire competitivă a primelor contracte de servicii publice de transport feroviar

0
Publicat:

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis, miercuri, Bursei Române de Mărfuri (BRM) documentaţia necesară în vederea atribuirii prin procedură competitivă a primelor contracte de servicii publice de transport feroviar din România.

FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Documentaţia trimisă constă în caietul de sarcini şi Anexa - Modelul de Contract de servicii.

"Prin acest demers legal, ARF îndeplineşte atât o cerinţă prevăzută în HG 1453/2022, cât şi una dintre condiţionalităţile de acordare României a fondurilor europene nerambursabile pentru investiţiile de înnoire a parcului de material rulant feroviar naţional. Obiectivul principal al organizării acestui tip de licitaţii este de a asigura cele mai bune servicii la nivelul cel mai scăzut al compensaţiei asigurate de bugetul de stat, reducând, astfel, presiunea asupra fondurilor publice", notează ARF pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Contractul are o valabilitate de maximum 60 de luni şi va include 12 trenuri şi cinci rute, respectiv: Bucureşti Nord - Constanţa, Bucureşti - Craiova, Bucureşti - Nord - Craiova - Timişoara - Arad, Bucureşti - Braşov - Arad - Timişoara Nord, Bucureşti - Nord - Craiova - Petroşani.

La expirarea contractului, ARF va organiza o alta licitaţie pentru asigurarea continuităţii serviciilor de transport feroviar de călători, iar trenurile urmează a fi predate noului operator care şi-a adjudecat această procedură competitivă.

"Obiectivul principal al organizării acestui tip de licitaţii este de a asigura cele mai bune servicii la nivelul cel mai scăzut al compensaţiei asigurate de bugetul de stat, reducând, astfel, presiunea asupra fondurilor publice", mai notează autoritatea.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite