Apple vrea să lanseze un iPhone mai subțire în 2025, care va fi mai scump decât un iPhone Pro Max

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple dezvoltă o versiune mai subțire a iPhone-ului, care va fi lansată probabil până în 2025, a relatat vineri The Information, citând trei persoane care au informații despre acest proiect.

foto logo apple
Apple se pregătește să lanseze un iPhone mai subțire în 2025

Posibila versiune mai subțire va avea probabil un preț mai mare decât cel al iPhone Pro Max de la Apple și este de așteptat să fie lansată odată cu iPhone 17 în septembrie 2025, potrivit raportului citat de Reuters.

Compania cu sediul în Cupertino, California, testează în continuare diferite modele pentru acest dispozitiv, cu numele de cod D23, care ar putea avea procesorul de ultimă generație al Apple, denumit probabil A19, a adăugat raportul.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Actualizarea așteptată subliniază nevoia Apple de a îmbunătăți iPhone, cel mai popular produs al companiei, în timp ce se confruntă cu o concurență dură din partea Honor și Huawei în China și Samsung Electronics la nivel global.

Samsung a avut cea mai mare cotă din piața smartphone-urilor în primele trei luni ale anului 2024, cu 20,8%, urmată de cota de piață de 17,3% a Apple, potrivit firmei de cercetare International Data Corporation.

Pentru al doilea trimestru fiscal, vânzările Apple de iPhone au scăzut cu 10,5%, la 45,96 miliarde de dolari.

Apple intenționează, de asemenea, să renunțe la modelul mai puțin scump iPhone Plus și intenționează să lanseze un iPhone mai ieftin, un succesor al iPhone SE, în primăvara anului 2025, se arată în raport.

Apple lansează și noi iPad-uri

Veștile vin la câteva zile după ce Apple a prezentat cel mai recent iPad Pro cu un nou cip pentru calculul prin inteligență artificială, în timp ce se grăbește să ajungă din urmă rivalii săi din Big Tech într-o cursă pentru a domina această tehnologie emergentă.

iPad Air, modelul de preț mediu al companiei din Cupertino, California, va fi acum disponibil cu un ecran mai mare, de 13 inchi, la 800 de dolari, precum și cu un ecran de 11 inchi, care era disponibil anterior la 600 de dolari. Modelele sunt echipate cu cipul M2 de la Apple, care a fost lansat pe piață pentru prima dată în 2022 pe MacBook-urile Apple.

Cel mai recent eveniment de lansare a unui produs al producătorului iPhone are loc în contextul în care producătorul din Silicon Valley se află în urma rivalilor din Big Tech, în timp ce aceștia se întrec în a încorpora inteligența artificială în produsele sale și în toate activitățile lor, pentru a domina această tehnologie emergentă.

Apple introduce adesea noi iPad-uri în luna mai, o perioadă în care clienții din domeniul educației iau decizii de cumpărare pentru următorul an universitar. Însă, în ultimii ani, Apple a început să își transforme modelele cu prețuri mai mari în dispozitive pentru profesioniștii creativi și de afaceri cu modelele iPad Pro.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite