Apple își modifică aplicațiile pentru a se conforma normelor Uniunii Europene privind tehnologia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple a modificat unele dintre propunerile sale pentru a se conforma normelor de referință ale UE în materie de tehnologie, după criticile aduse de dezvoltatorii de aplicații.

foto logo Apple afișată pe un ecran de telefon
Apple își modifcă aplicațiile pentru a se conforma normelor UE privind tehnologia Foto: Shutterstock

Compania și alți cinci giganți din domeniul tehnologiei trebuie să se conformeze, până la 7 martie, Legii privind piețele digitale (DMA), care stabilește o listă de lucruri pe care trebuie și nu trebuie să le facă, cu scopul de a limita puterea acestora și de a crea condiții de concurență echitabile pentru rivali și mai multe opțiuni pentru utilizatori.

În ianuarie, Apple a anunțat propuneri care permit dezvoltatorilor de software să își distribuie aplicațiile către utilizatorii din Uniunea Europeană în afara App Store-ului propriu, precum și noi taxe și condiții.

Producătorul iPhone a declarat că una dintre modificări va permite acum dezvoltatorilor să semneze noile condiții anunțate în urmă cu două luni la nivelul contului de dezvoltator.

Am eliminat cerința de entitate corporativă conform căreia Addendumul trebuie semnat de fiecare membru care controlează, este controlat de sau se află sub controlul unui alt membru”, a declarat Apple pe site-ul său web marți seara târziu.

De asemenea, a creat o opțiune unică pentru dezvoltatori de a rezilia actul adițional în anumite circumstanțe și de a reveni la condițiile comerciale standard ale Apple pentru aplicațiile lor din UE.

În cele din urmă, a eliminat solicitarea unei scrisori de credit din partea dezvoltatorilor care doresc să creeze o piață rivală de aplicații și a introdus două criterii de eligibilitate.

„Un dezvoltator poate opera o piață alternativă de aplicații dacă contul său există de doi ani și dacă are o afacere de aplicații stabilită în UE cu peste 1 milion de prime instalări anuale”, a precizat Apple.

Acest lucru se întâmplă deoarece, la începutul acestei săptămâni, compania americană a fost amendată de Comisia Europeană cu 2 miliarde de dolari pentru concurență nelioală.

Utilizatorii dispozitivelor Apple din Uniunea Europeană „nu pot alege liber unde, cum şi la ce preţuri să achiziţioneze abonamente de streaming muzical”, a afirmat luni comisarul european pentru concurenţă, Margarethe Vestager, transmite DPA.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite