Apple, acuzată că a încălcat regulile antitrust ale UE

0
Publicat:

Apple este acuzată de Autoritățile de reglementare antitrust ale UE că a încălcat regulile tehnologice ale blocului, ceea ce ar putea aduce o amendă uriașă companiei care se confruntă deja cu o altă investigație privind noile taxe impuse dezvoltatorilor de aplicații

Aplicația App Store pe un telefon
Apple este acuzată de UE că a încălcat regulile tehnologice ale blocului

Comisia Europeană a anunțat că a trimis concluziile preliminare către Apple în urma unei investigații lansate în martie.

Regulile App Store încalcă regulamentul pieţelor digitale (DMA), pentru că ele îi împidică pe dezvoltatorii de aplicaţii să orienteze consumatorii către canale de distribuire alternative în oferte şi conţinut”, acuză Bruxellesul într-un ”aviz preliminar” trimis gigantului american.

Încălcările DMA ar putea duce la o amendă de până la 10% din cifra de afaceri anuală globală a unei companii.

Șefa UE pentru antitrust, Margrethe Vestager, a citat probleme legate de noile condiții ale Apple, spunând că aceștia nu au respectat DMA. Apple poate evita o amendă dacă poate rezolva preocupările prin modificarea condițiilor comerciale.

Așa cum sunt, credem că acești termeni noi nu permit dezvoltatorilor de aplicații să comunice liber cu utilizatorii lor finali și să încheie contracte cu aceștia”, a spus ea potrivit Reuters.

Apple a declarat că a făcut o serie de modificări în ultimele câteva luni pentru a se conforma DMA, după ce a primit feedback de la dezvoltatorii de aplicații și de la Comisie.

Așa cum am procedat în mod obișnuit, vom continua să ascultăm și să ne angajăm cu Comisia Europeană”, se spune într-un e-mail.

Apple, acuzată că a încălcat regulile antitrust ale UE

Comisia a spus, în majoritatea condițiilor comerciale, Apple permite direcționarea numai prin „link-out-uri”, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii de aplicații pot include un link în aplicația lor care redirecționează clientul către o pagină web unde clientul poate încheia un contract.

De asemenea, a criticat taxele percepute de Apple pentru facilitarea prin App Store a achiziției inițiale a unui nou client de către dezvoltatori, spunând că au depășit ceea ce era strict necesar pentru o astfel de remunerație.

Suntem încrezători că planul nostru respectă legea și estimăm că mai mult de 99% dintre dezvoltatori ar plăti taxe la fel sau mai puțin către Apple în noile condiții de afaceri pe care le-am creat”, a spus Apple.

Noi cerințe contractuale

Executivul UE a declarat că deschide, de asemenea, o investigație asupra producătorului de iPhone cu privire la noile sale cerințe contractuale pentru dezvoltatorii de aplicații terți și magazinele de aplicații și dacă acestea sunt necesare și proporționale.

În discuție este taxa tehnologică de bază, călătoria utilizatorului în mai mulți pași pentru a descărca și instala magazine de aplicații alternative pe iPhone și cerințele de eligibilitate pentru dezvoltatori de a oferi magazine de aplicații alternative sau de a distribui direct aplicații de pe web pe iPhone.

Apple a lansat noile taxe în martie în UE, care includ taxa de tehnologie de bază pentru dezvoltatorii majori de aplicații, chiar dacă aceștia nu folosesc niciunul dintre serviciile sale de plată, provocând critici din partea creatorului „Fortnite” Epic Games și alții.

Vestager a criticat, de asemenea, anunțul Apple de săptămâna trecută că va amâna lansarea funcțiilor sale bazate pe inteligență artificială ale funcțiilor sale bazate pe inteligență artificială în UE, pe care compania le-a pus pe seama DMA. Vestager a spus că se pare că Apple a sugerat că integrarea sa AI ar putea fi anticoncurențială.

În prezent, Apple este acuzată că a încălcat regulile antitrust ale UE.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite