Alimentarea cu energie electrică încă este întreruptă în 195 de localități. Când se remediază situația

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimentarea cu energie electrică în județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța continuă să fie afectată din cauza condițiilor meteorologice. Alimentarea este întreruptă în 195 de localități.

foto copac smuls din rădăcini în zona Dobrogea
Alimentarea cu energie electrică încă este întreruptă în 195 de localități

La acest moment, intervențiile sunt extrem de greu de realizat date fiind condițiile meteo de la acest moment, și anume cod roșu de viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 95-100 km/h, nonsoare abundentă și vizibilitate redusă spre zero, potrivit unui comunicat de presă remis de compania Rețele Electrice Dobrogea.

Echipele de intervenție ale companiei Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării cu energie electrică. Efective suplimentare de tehnicieni au fost transferate de la regiunea Muntenia precum și de la regiunea Banat, pentru a sprijini eforturile colegilor din județele afectate.

Întrucât condițiile meteo continuă să fie severe, iar accesul în multe zone este blocat, din cauza drumurilor închise, intervențiile sunt mult îngreunate.

Situația alimentării cu energie electrică este una dinamică, la ora 14:00 alimentarea era întreruptă în 195 de localități, pentru circa 249.000 de clienți, în special în județele Constanța și Călărași. Un număr de 286 de linii de medie tensiune sunt afectate.

Acordăm prioritate alimentării consumatorilor cu activități critice. Spre exemplu, în cazul acelor servicii publice care nu și-au asigurat, conform normelor în vigoare, alimentarea cu grupuri electrogene pentru situații neprevăzute, Rețele Electrice Dobrogea va asigura alimentarea cu grupuri electrogene ale societății. Spre exemplu, în Municipiul Constanța, alimentarea cu energie electrică a instalațiilor de pompare a apei potabile se va trece pe generator în cazul în care vor fi avarii care vor împiedica alimentarea din rețea”, se menționează în comunicatul de presă. 

În plus, Rețele Electrice Dobrogea mai menționează și că în prezent sunt înregistrate apeluri simultane în call-center, în număr foarte mare, ceea ce duce la o întârziere în preluarea individuală a apelurilor. De asemenea, compania dă asigurări că echipele vor interveni pentru remedierea avariilor de îndată de condițiile meteorologice și starea drumurilor vor permite acest lucru.

În acele zone în care rețeaua permite (a fost pusă în siguranță), vor fi conectate grupuri electrogene ale companiei, ale firmelor contractoare, precum și grupuri puse la dispoziție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), căruia îi multumim pentru tot sprijinul acordat.

Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a identifica și repara defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toți clienții afectați”, mai menționează Rețele Electrice Dobrogea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite