Agerpres: şeful ANPC, Bogdan Nica, a fost demis din cauza scandalului cu mezelurile expirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Nica, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a fost demis de prim-ministru ca urmare a scandalului privind salamul alterat adus din Germania, potrivit unor surse guvernamentale citate de Agerpres.ro.

Într-o reclamaţie depusă la OPC Timiş în urmă cu mai multe zile, un consumator acuza cumpărarea de salam expirat de la un magazin din Timişoara.

Inspectorii au constatat că produsul provenea din loturi diferite, necorespunzătoare consumului, întrucât ambalajul vidat era perforat, aerul a intrat şi a oxidat produsul.

„Am extins controalele în toată ţara. Până joi, au fost controlate 38 de unităţi şi au fost aplicate amenzi totale de 100.000 de lei. A fost oprită definitiv de la comercializare cantitatea de 7.900 de kilograme, iar la alte 2.678 de kilograme aflate în magazine au fost depistate modificări organoleptice.

Este un produs importat, cu provenienţă UE, ambalat la o firmă din Braşov.

Este vorba despre felii şi rămăşiţe de salam, capete de salam vândute la un preţ mai mic. Pe paleţi apărea data valabilităţii minimale 24 februarie 2014, iar pe produsul feliat aceasta era 6 aprilie 2014“, explicau, vineri, reprezentanţii ANPC.

Nica a fost eliberat din funcţie prin decizia a primului-ministru Victor Ponta şi înlocuit de vicepreşedintele Marius Alexandru Dunca. Decizia a fost publicată azi în Monitorul Oficial.

Nica, în vârstă de 47 de ani, este membru PNL şi, anterior numirii la conducerea ANPC, a condus un centru medical privat (2008 - 2012), a fost secretar general în Ministerul Sănătăţii (2007 - 2008), inspector general sanitar în aceeaşi instituţie (2006 - 2007) şi director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova (2005 - 2006).

Mai puteţi citi:

Protecţia Consumatorilor a retras peste 3 tone de mezeluri stricate din magazine din toată ţara. Amenzi de 370.000 de lei

Peste 3,4 tone de mezeluri au fost retrase din magazine şi au fost aplicate amenzi de 370.000 de lei, în cadrul controlului de joi şi vineri, din toată ţara, după depistarea unui salam alterat în Timişoara, informează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Sfatul specialistului: Cum deosebeşti pâinea neagră autentică de cea cu coloranţi

Un ordin al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) interzice producătorilor să mai folosească coloranţi sau E-uri în procesul de producere a pâinii negre. „Adevărul“ vă arată cum ar trebui să fie pâinea.

O tonă de produse alimentare din supermarketuri au fost găsite improprii consumului uman de inspectorii ANPC

Peste 400 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în hipermarketuri, supermarketuri şi în marile reţele de magazine pentru încălcarea prevederilor privind protecţia consumatorilor în perioada 4-8 noiembrie.

Alimente expirate, depistate în urma unor controale efectuate în grădiniţe

Supraagomerare în dormitoare, alimente expirate şi prize fără protecţie s-au numărat printre neregulile constatate în cadrul unor controale efectuate în grădiniţie, timp de două săptămâni, de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Nereguli la produse de protecţie solară şi autobronzante. ANPC a aplicat amenzi de 300.000 de lei

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a depistat sute de abateri privind comercializarea produselor cosmetice de protecţie solară şi autobronzante şi a aplicat amenzi de aproape 300.000 de lei, în mai puţin de două săptămâni de controale.

Pieţarii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru produse stricate din cauza caniculei

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi în valoare de 60.000 de lei după ce aceştia au găsit mai multe produse stricate în două pieţe din Bucureşti.

Ploieşteanul Bogdan Nica este noul şef al ANPC

Premierul Victor Ponta a semnat miercuri numirea în funcţie a medicului ploieştean Bogdan Cristian Nica în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite