Cu o sutime de secundă înainte să apăs pe delete, văd unde lucrează în prezent. E director general la o firmă concurentă, cam de aceleaşi dimensiuni, de ani buni. Înainte tot director general a fost, apoi, în urmă, tot posturi mari în companii cunoscute. Nu pot să-mi imaginez pe cineva cu un profil mai bun decât acesta pentru ceea ce caut, e profilul ideal.

Am rămas mult pe gânduri, să-l şterg, să nu-l şterg... Oricum, şansele să ajung să cred într-o zi că omul acesta chiar e deştept şi că aş putea să-l recomand pe vreun post important sunt foarte mici, şi nu cred că merită să-mi pierd vremea.


Click pe imagine pentru a o vedea la rezoluţie mai mare

Dar mi-am zis să mai fac un mic test. I-am scris că îl rog să-mi trimită un CV serios dacă vrea să-l iau în calcul. Un singur rând, câteva cuvinte, semnat GB.

Să vedem ce va face. Presupun că se va enerva, va deveni furios. Cum, lui, marelui director general, să i se spună aşa ceva? Şi ce contează un biet CV, două foi de hârtie, pe lângă toată experienţa lui măreaţă de atâţia ani de director general? Probabil că nici nu-mi va răspunde… 

Da, pentru mine e foarte relevant când cineva renunţă la un post de director general pentru că nu-i place mutra celui de la firma de recrutare, vreo remarcă sau vreo întrebare pe care i-o pune. Mie îmi uşurează munca, oricum. Şi eu îi enervez pe foarte mulţi, după cum bine se ştie...

Şi un mic sondaj: